FOLLOW US: facebook twitter

Heterronymous με το έργο του Θανάση Λυκογιάννη «ΖΩΗ» για την στήριξη της οικογένειας καρκινοπαθούς

Ημερομηνία: 02-02-2023 | Συντάκτης:

Δίνοντας ανάσα ζωής μέσω της Τέχνης…

  • Τρεις παραστάσεις στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ήλιδας 8-9-και 10 Φεβρουαρίου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Μια θεατρική παράσταση για ιερό σκοπό, θέλοντας να προσφέρουν ανάσα ζωής μέσω της τέχνης, έτσι ώστε να συμβάλλουν στην στήριξη της οικογένειας μιας καρκινοπαθούς κοπέλας και συγκεκριμένα της Ζωής Παρασκευοπούλου από το Βαρθολομιό που δοκιμάζεται από νεοπλασματική νόσο, θα δώσει η Ομάδα Τέχνης, Πολιτισμού και Εθελοντισμού Heterronymous. Έτσι, την επόμενη εβδομάδα στον Πολυχώρο Πολιτισμού δήμου Ήλιδας, θα δοθούν τρεις παραστάσεις στις 8-9 και 10 Φεβρουαρίου με το έργο του Θανάση Λυκογιάννη (συγγραφή και σκηνοθεσία) «ΖΩΗ» ­.στις 9 το βράδυ με γενική είσοδο 5 ευρώ. Όλα τα έσοδα και των τριών παραστάσεων θα δοθούν στην οικογένεια της Ζωής. Μια πραγματικά εξαίρετη πρωτοβουλία του Θανάση Λυκογιάννη και των τριών γυναικών, ερασιτεχνών ηθοποιών που πρωταγωνιστούν μαζί με τον ιδιο, υποστηριζόμενοι από όλη την Ομάδα των Heteronymous και ελπίζουν να είμαστε όλοι ΕΚΕΙ και να στηρίξουμε με την αγάπη μας τον αγώνα μιας νέας γυναίκας για τη ζωή της! Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης «Η τέχνη είναι για να εκφράζουμε την αλήθεια μας , να λέμε την αλήθεια μας… κι εδώ η αλήθεια είναι μια …να ενωθούμε και να στηρίξουμε μια ζωη… την ΖΩΗ..»!

Οι πρόβες για την παράσταση βρίσκονται στην τελική ευθεία και την επόμενη Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ, οι συντελεστές της δίνουν ραντεβού ζωής με το κοινό ελπίζοντας στην ανταπόκριση της κοινωνίας σε μια σπουδαία πράξη αλληλεγγύης.

Η κ. Δήμητρα Λέκκα από την Ομάδα Τέχνης, Πολιτισμού και Εθελοντισμού Heterronymous που στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή μιλώντας στην Πρωινή ανέφερε ότι η ” Heterronymous είναι μια Ομάδα Τέχνης Εθελοντισμού και Πολιτισμού και στόχος μας είναι να βοηθάμε όπου μπορούμε γιατί για μας, αυτό είναι Πολιτισμός . Η παράσταση με τίτλο ΖΩΗ+ που εγραψε, πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ο Θανάσης Λυκογιάννης και συμμετέχουν πρωτοεμφανιζόμενοι ερασιτέχνες ηθοποιοί (Ειρήνη Καλογήρου, Κατερίνα Λυκογιάννη και Μαριάννα Βαγενά ). έχει φιλανθρωπικό σκοπό αφού τα έσοδα θα διατεθούν στην οικογένεια της Ζωής Παρασκευοπούλου που πάσχει από νεοπλασματικη ασθένεια. και καλούμε όλον τον κόσμο να στηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης»

Θ. Λυκογάννης: “Με το έργο ΖΩΗ στέλνουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα στη Ζωή και όλον τον κόσμο”

Από την πλευρά του ο Θανάσης Λυκογιάννης μιλώντας για το έργο του ΖΩΗ τόνισε ότι καταρχήν η επιλογή του τίτλου έχει διττή σημασία, γιατί είναι γραμμένο για την Ζωή Παρασκευοπούλου και μέσα από την πλοκή του έργου θέλει να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα στον κόσμο., ένα μήνυμα ζωής:

“Ότι και να συμβαίνει στην ζωή σου δεν πρέπει να εγκαταλείπεις τα όνειρά σου. Αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω και στην Ζωή και σε όλον τον κόσμο, να μπορούμε να βλεπουμε τα πράγματα από την αισιόδοξη πλευρά τους, ακόμα και μέσα από τις δυσκολίες και τα προβλήματα. Πάντα υπάρχει κάπου ένα φως ειδικά όταν το πιστέψεις. Η θετική ψυχολογία είναι το «κλειδί» της ίασης, πιστεύω σε αυτήν την θεωρία και την στηρίζω και μέσα από το έργο μου. στο οποίο τον κεντρικό ρόλο έχει μια ηθοποιός του θεάτρου που πάσχει από καρκίνο πέντε χρόνια- όσα και η δική μας ΖΩΗ- και η οποία όμως έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια.

Κλείνει το θέατρό της, γίνεται αλκοολική και έχει παραδώσει τα όπλα μέχρι τη στιγμή που συναντά έναν νέο θεατρικό συγγραφέα ο οποίος προσπαθεί να την πείσει να ανεβάσουν μαζί το καινούργιο του έργο, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει ότι εκείνη ειναι άρρωστη. Απλά θεωρεί ότι ειναι αλκοολική και ένα άτομο παραιτημένο. Ο μόνος όρος που της βάζει, είναι ότι το έργο αυτό θα είναι για δύο ρόλους και θα παίξουν αποκλειστικά οι δυο τους. Μετά από πολλές προσπάθειες, καταφέρνει να την πείσει… Την συνέχεια σας καλώ να την δείτε στο θέατρο μαζί μας… Ένα έργο για την ΖΩΗ και την ζωή…”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος