FOLLOW US: facebook twitter

“Happy Schools” στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Ημερομηνία: 14-03-2023 | Συντάκτης:

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ αντιπροσωπία μαθητών και εκπαιδευτικών από το σχολικό οργανισμό της Πορτογαλίας «Agrupamento de Escolas Marinhas do Sal», επισκέφτηκαν  το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου.  Ο τίτλος του προγράμματος ήταν “The happiness of students and their educational success – Happy School”. Ήταν μια εβδομάδα γεμάτη δράσεις και δραστηριότητες.  «Ευτυχισμένα Σχολεία»  με χαρούμενους μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς.

«Μια φορά ERASMUS, για πάντα  ERASMUS!»

Έχοντας την εμπειρία προηγούμενων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου οργάνωσε εργαστήρια και πλούσιες δράσεις για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Δράσεις στρατηγικής μέσα από παιχνίδια και την ιστορία, θεατρικής αγωγής, Escape room, μαθηματικά παιχνίδια, εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, εργαστήριο επεξεργασία φωτογραφίας, European School Radio, παιχνίδια της αυλής κ. ά. Η αποστολή της Πορτογαλίας παρακολούθησε μαθήματα στις σχολικές αίθουσες, στο εργαστήρι πληροφορικής, στην αίθουσα μουσικής, περιηγήθηκε στο σχολείο και επισκέφτηκε το Σχολικό κήπο.

Εκτός από τα εργαστήρια και τις δράσεις που έγιναν στο σχολείο, έγιναν επισκέψεις στο Κατάκολο και στην Αρχαία Ολυμπία. Ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο,  γνώρισαν και θαύμασαν την έκθεση των γλυπτών καθώς και τη συλλογή χάλκινων αντικειμένων, που είναι η πλουσιότερη στον κόσμο. Κατά την ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο επισκέφτηκαν τον ναό του Δία, τον βωμό της Ήρας όπου γίνεται η Αφή της Ολυμπιακής φλόγας και το Στάδιο και πήραν μέρος σε εργαστήριο με τον αρχαιολόγο κ. Χρίστο Λιάγκουρα. 

Την Πέμπτη επισκέφτηκαν το χώρο της Δεξαμενής. Εκεί ενημερώθηκαν για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους από την Ναταλία Σπυροπούλου και την Ελένη Κουνέλη.  Στη συνέχεια πήραν μέρος στη δράση «A Trip Around Europe», με συντονιστές το Σταύρο Ρομποτή  και το Σόλωνα Μπαξεβανάκη. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα ειδικά εφέ του κινηματογράφου από τη θέση του πρωταγωνιστή και συμμετείχαν ενεργά στη δημιουργία μιας μικρού μήκους ταινίας διάρκειας πέντε λεπτών αποκτώντας μια μοναδική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη!

Μετά το τέλος της δράσης επισκέφτηκαν το Δημαρχείο του Πύργου. Ο αναπληρωτής Δήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος,  υποδέχτηκαν τα παιδιά, τον διευθυντή του σχολείου της Πορτογαλίας Κάρλος Ριμπέιρο, και τους εκπαιδευτικούς στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Τους καλωσόρισαν  στην πόλη και τους μίλησαν για την ιστορία και τα αξιοθέατα του Δήμου και της πόλης. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων σε παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Η Διευθύντρια του Σχολείου, Ελένη Κουνέλη, ευχαριστεί θερμά τα παιδιά και τις οικογένειες που φιλοξένησαν τις μαθήτριες και το μαθητή από την Πορτογαλία, για την εξαιρετική  φιλοξενία τους, τη φροντίδα και την αγάπη  με την οποία αγκάλιασαν τα παιδιά. Επίσης, ευχαριστεί το Δήμο Πύργου, την  Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και τα στελέχη του, για τη δράση που υλοποίησαν, το Σύλλογο Γονέων και την πρόεδρο,  Ελένη Βελισσάρη,  για τη στήριξη και τα δώρα που προσέφεραν. Ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα για την προσπάθεια που κατέβαλαν και την προσφορά τους. Τέλος, ευχαριστεί το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό του σχολείου που έδωσε τον καλύτερο εαυτό του.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι τα προγράμματα Erasmus βοηθούν τους ανθρώπους να γνωρίσουν ανθρώπους από άλλες χώρες, να απαλλαγούν από τις προκαταλήψεις τους, να αποκτήσουν κοινές εμπειρίες  και να κατανοήσουν ότι οι διαφορές είναι αυτές που κάνουν τον κόσμο μας ομορφότερο.

Είναι υπέροχα τα «HAPPY SCHOOLS», λοιπόν! … και αναφωνούμε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος