FOLLOW US: facebook twitter

H πολιτική της κυβέρνησης φταίει για την κατάντια της Δημόσιας Υγείας

Ημερομηνία: 17-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Υγεία

Του Σπύρου Λαμπρινού

Δεν ξέρω , αν αναγκαστήκατε, να προσφύγετε σε δημόσιο νοσοκομείο και να δείτε το  χάος στα εξωτερικά ιατρεία και τις ατέλειωτες ώρες αναμονής. Δεν ξέρω αν χρειαστήκατε εγχείρηση και να σας πουν το ‘μετά την πανδημία.

‘ Δεν ξέρω αν επισκεφτήκατε νοσηλευόμενο συγγενή σας γιά να δείτε τα ράντζα στους διαδρόμους.

 Δεν ξέρω άν έχετε δει γιατρό με την λήξη της εφημερίας του- γερασμένο κατά 10 χρόνια.-.

 Δυστυχώς όλα αυτά συμβαίνουν το έτος 2023 επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη και νομίζω τα βλέπουν και τα βιώνουν  όλοι. Η κατάσταση στο δημόσιο χώρο της υγείας βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη.

 Ειναι καθαρό ότι είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση από το  προ 4ετίας επίπεδο. Ειπώθηκαν πολλές δικαιολογίες- φταίει η πανδημία-. Σήμερα φαίνεται καθαρά ότι η βασική αιτία είναι η πολιτική της κυβέρνησης, η επιλογή της να μειώσει  τον δημόσιο τομέα υγείας και γιαυτό τον υποβαθμίζει διαρκώς, κάνει δύσκολες τις συνθήκες δουλειάς. οδηγεί τους ανθρώπους υγείας σε αποστρατεία  και μετανάστευση. Στον Πύργο αγνοούν τις προκηρύξεις  πρόσληψης, στο Ρέθυμνο η διευθύντρια παραιτείται λόγω συνθηκών εργασίας. Προχθές στα Γιαννιτσά 8 γιατροί παραιτήθηκαν γιά τους ίδιους λόγους. Παντού στη περιφέρεια γίνεται το  ίδιο. Οι αντοχές εξαντλήθηκαν και αρχισε το  ” δεν πάει άλλο’. Εμείς περιμένουμε από την κυβέρνηση , να κάνει αυτό που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ,  να φέρει γιατρούς, ενώ γνωρίζουμε την λύση ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος