FOLLOW US: facebook twitter

Η επέλαση του μαύρου κύκνου: Η πανδημία κινείται εκτός ελέγχου σε όλο τον πλανήτη

Ημερομηνία: 03-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που καταγράφονται από τους παγκόσμιους οργανισμούς για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού με την ολοκλήρωση του Μαρτίου. Η αύξηση σε σύγκριση με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Κίνα το πρώτο δίμηνο του 2020 ξεπερνάει το 300% και η δυναμική που έχει δημιουργηθεί στην αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών δικαιώνει τις απαισιόδοξες προβλέψεις λοιμωξιολόγων, οι οποίοι στα μέσα Μαρτίου εκτίμησαν πως ο πλανήτης ίσως μπει σε καραντίνα ακόμα και για ένα εξάμηνο.

Σε 202 χώρες και 3 κρουαζιερόπλοια

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά με την κατάσταση στις ΗΠΑ να κινείται ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία για το Μάρτιο σε 202 χώρες και 3 κρουζιερόπλοια ο COVID-19 κινείται με εκρηκτικές τάσεις. Μοναδική εξαίρεση η Κίνα αλλά κι εκεί δεν έχουν μηδενίσει οι ασθενείς και τα θύματα. Τις τελευταίες ώρες του Μαρτίου κατέγραψαν τους πρώτους νεκρούς η Τανζανία, η Λευκορωσία, η Μποτσουάνα, η Μιανμάρ, το Μαγιότ, το Ομάν και το Eλ Σαλβαδόρ, ενώ τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Λετονία, η Σλοβακία και η Μάλτα κρατούν ακόμα αντιστάσεις και δεν έχουν ούτε έναν νεκρό.

Eκτός ελέγχου οι ΗΠΑ

Στο Top-10 του πίνακα των κρουσμάτων οι ΗΠΑ σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ Ιταλία και Ισπανία ξεπέρασαν την Κίνα. Η Τουρκία ανέβηκε στην 10η θέση των κρουσμάτων σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και καταγράφονται από τους.παγκόσμιους οργανισμούς για την εξάπλωση της πανδημίας. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 41η θέση(γράφημα-1).

Πηγή: ethnos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος