FOLLOW US: facebook twitter

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Η… νύχτα άλλαξε!

Ημερομηνία: 11-10-2021 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Με την “ψυχή” στο στόμα και υπό το φόβο του προστίμου, οι επιχειρηματίες της εστίασης και των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, “εγκαινίασαν” το Σαββατόβραδο τα νέα μέτρα που ισχύουν πλέον για τους κλειστούς αμιγείς χώρους με “διαβατήριο” το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το ράπιντ τεστ του τελευταίου 24ώρου και τη ταυτότητα στο χέρι.! Χωρίς αυτά τα δύο πιστοποιητικά και την ταυτοποίηση του προσώπου, δεν πέρναγε “κουνούπι” μέσα! Οι έλεγχοι στην πόρτα ήταν διεξοδικοί, δεν υπήρχε καμία ανοχή για τον… γνωστό του γνωστού και τον “καλό πελάτη”, γιατί στην εποχή των ισχνών αγελάδων που διανύουμε, σου λέει καλύτερα να δυσαρεστήσεις τον πελάτη, παρά να τον πληρώσεις χρυσό!

Και βεβαίως δεν έλειψαν οι… γκρίνιες και η μουρμούρα από αρκετούς πελάτες, περί υπερβολής στους ελέγχους ή καθυστέρησης εισόδου, λες κι θα έχαναν το τρένο αν έμπαιναν μέσα δέκα λεπτά αργότερα. Όταν πηγαίνουν σε κάτι… hi club στην Αθήνα ή στα νησιά και περνάνε από… face control, όπου αν η φάτσα σου δεν αρέσει στην «υποδοχή” τρως αυτόματα… “πόρτα” δεν τους ενοχλεί! Αλλά σου λέει άλλο ο Πύργος ή η Αμαλιάδα και άλλο η Αθήνα ή η Μύκονος! Μόνο που και στην φτωχή Ηλεία πρέπει να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις που τις “μάδησε” ο κορονοιός και στο κάτω- κάτω ο καθένας που έχει επιλέξει να εμβολιαστεί θέλει να διασκεδάσει με ασφάλεια ή τουλάχιστον με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μπορεί λοιπόν να μας ξένισε ή ακόμα και να μας… ξίνισε ο τόσος αυστηρός έλεγχος , έφτασε βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις και στην υπερβολή με τον φόβο των Ιουδαίων. Eιδικά σε γάμους και κοινωνικές εκδηλώσεις που διαθέτουν κλειστό αμιγή χώρο για εμβολιασμένους και ανοιχτό ταυτόχρονα για μη εμβολιασμένους, αφού υπήρχε μια… νοητή διαχωριστική γραμμή, όπου ακόμα και ο χώρος του χορού ήταν… οριοθετημένος για να μην μπλέκουν οι μεν και οι δε! Λίγο… επιστημονικής φαντασίας καταστάσεις αλλά τουλάχιστον η διασκέδαση επέστρεψε χωρίς περιορισμούς αλλά με… πιστοποιητικό!! Η… νύχτα άλλαξε, αλλά μάλλον θα το συνηθίσουμε και αυτό!

Φυσικά, τα “πλεονεκτήματα” των εμβολιασμένων, δεν νομίζω ότι θα πείσουν κανέναν ανεμβολίαστο να κάνει το βήμα που για δικούς του λόγους δεν επιθυμεί, τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει πείσει ούτε καν τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν και περνά κατευθείαν σε τιμωρητικά μέτρα και αναστολές εργασίας! Με την παλαιού τύπου… προπαγάνδα που έχει περίτρανα αποτύχει αντί για την πειθώ με επιχειρήματα, μάλλον δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε. Γι αυτό και η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες τα πάει τόσο χάλια με τους εμβολιασμούς που όσο πάνε και μειώνονται, ενώ για την 3η δόση δεν βλέπω και θερμή ανταπόκριση από τους ήδη εμβολιασμένους με τις άλλες δύο.

Στην Ηλεία ήδη από τον περασμένο μήνα, το εμβολιαστικό πρόγραμμα κινείται σε χαμηλούς ρυθμούς με μια πτώση του 40-50% ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού και ο αριθμός όσων εμβολιάστηκαν με την 3η δόση, είναι τριψήφιος, λίγο πάνω από τους 800! Δεν ξέρω αν η εικόνα αυτή, όχι μόνο στην Ηλεία αλλά παντού, είναι εφησυχασμός ή απλά ψυχική κόπωση από τα σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας, αλλά σίγουρα το… καράβι μοιάζει πλέον ακυβέρνητο! Κι όταν βλέπεις μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα για τα οποία ξοδεύτηκαν άπειρα λεφτά, να βάζουν λουκέτο γιατί η λειτουργία τους είναι ασύμφορη λόγω της αισθητής πτώσης των εμβολιασμών, αυτό κάτι σημαίνει! Πολλά “πεταμένα” λεφτά στην λάθος διαχείριση της πανδημίας και πολλές… μπίζνες!!

Αυτά βλέπει και ο πολύς ο κόσμος και κρατά αρνητική στάση απέναντι στον εμβολιασμό και πώς να τον αδικήσεις!!! Γιατί όπου υπάρχει μπίζνα, υπάρχει και… δυσοσμία και πάντα η κρίση χαλάει πολλούς και φτιάχνει… λίγους! Νόμος!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος