FOLLOW US: facebook twitter

H NASA ιδρύει τμήμα μελέτης των UFO

Ημερομηνία: 14-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Επιστήμη, Νέα

Μετά τον αποχαρακτηρισμό ως απόρρητων από τις αμερικανικές Αρχές πολλών ντοκουμέντων που σχετίζονται με τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα, τα γνωστά UFO, η NASA ανακοίνωσε ότι δημιουργεί ένα ειδικό τμήμα το οποίο θα μελετήσει τα διαθέσιμα στοιχεία που υπάρχουν για την εμφάνιση τέτοιων ιπτάμενων αντικειμένων με στόχο να δοθούν επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις για τα διάφορα σχετικά περιστατικά που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Το νέο τμήμα θα μελετήσει τα «Άγνωστα Ιπτάμενα Φαινόμενα» (UAP) όπως μετονόμασε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία τα UFO. «Η NASA πιστεύει ότι τα εργαλεία της επιστημονικής αναζήτησης είναι ισχυρά και εμείς τα διαθέτουμε. Εμείς έχουμε επίσης πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα παρατηρήσεων της Γης από το Διάστημα που είναι πολύ σημαντικά στην επιστημονική έρευνα. Έχουμε τα εργαλεία και την ομάδα που μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την κατανόησή μας για το άγνωστο. Αυτός είναι ο ίδιος ο ορισμός της επιστήμης» αναφέρει σε δήλωση του ο Τόμας Ζουρμπούχεν, αναπληρωτής διαχειριστής της Διεύθυνσης Επιστημονικής Αποστολής της NASA.

Το τμήμα αυτό θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση για εννέα μήνες και πρέπει τότε να παρουσιαστεί δημόσια ένα πόρισμα από την μελέτη των ντοκουμέντων και άλλων δεδομένων για τα UAP. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των μελετών θα αποφασισθεί αν το τμήμα αυτό θα σταματήσει να υπάρχει ή θα συνεχίσει τη λειτουργία του.

 Πηγή: naftemporiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος