FOLLOW US: facebook twitter

H Camera Zizanio στην τηλεόραση της Βουλής

Ημερομηνία: 06-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Θα προβληθούν νεανικές οπτικοακουστικές δημιουργίες

Χάρις στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, ταινίες μικρού μήκους που έχουν δημιουργήσει παιδιά και νέοι έως 20 ετών, έχουν την ευκαιρία  για πρώτη φορά να συναντήσουν ένα ευρύ κοινό.

Πρόκειται για ταινίες  παραγωγής των  τελευταίων ετών  που έχουν πάρει μέρος και διακριθεί στο ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio αλλά και Φεστιβάλ του εξωτερικού.

Συνολικά θα προβληθούν 123 ταινίες γκρουπαρισμένες σε 15 ωριαία «επεισόδια». Κάθε επεισόδιο περιλαμβάνει ταινίες που ανήκουν και στις τρεις διαγωνιστικές κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία των νεαρών δημιουργών:  ταινίες παιδιών νηπιαγωγείων και δημοτικών, ταινίες εφήβων (13 έως 16 ετών) και ταινίες νέων 17-20 ετών.

Το κάθε επεισόδιο συμπληρώνεται από ταινίες που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια των κινηματογραφικών εργαστηρίων του Φεστιβάλ Ολυμπίας αλλά και των πολυεθνικών εργαστηρίων του «Mythos Project».

Και τα 15 επεισόδια αποτελούν ένα πανόραμα της νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας  στην Ελλάδα εντυπωσιακό σε θεματολογία, ευρηματικότητα και υψηλή αισθητική.   Ταινίες  που μέχρι τώρα προορίζονταν μόνο για προβολή σε κάποια σχολική γιορτή, τοπική εκδήλωση ή το περιορισμένο κοινό ενός Φεστιβάλ, προβάλλονται τώρα σε εθνικό δίκτυο.

Και είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη!

Οι ταινίες θα ξεκινήσουν να προβάλλονται  από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 10πμ. Ο κατάλογος των ταινιών  και των 15 επεισοδίων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Camera Zizanio  https://camerazizanio.net/greek/parliament_tv/

Μία «πρόγευση» του πλούσιου τηλεοπτικού προγράμματος που θα σας προσφέρει η Camera Zizanio  μπορείτε να πάρετε αυτή την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 16.30, στην έναρξη της διευρυμένης  Νεανικής Ζώνης του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων που περιλαμβάνει ποιοτικές ταινίες για παιδιά και νέους από όλο τον κόσμο.

 

Θα προβληθούν οι «Ζιζανιοταινίες»:

Καλίκ, ο μικρός δημιουργός.  Μια μικρή ταινία που δημιούργησαν οι 28 μαθητές του διθέσιου δημοτικού σχολείου στο Ρεγκίνι Φθιώτιδας. Επελέγη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Φεστιβάλ Abasha First International Children and YouthFilmfestival  στη Γεωργία, το Festival of Cinema of Saragosse στην Ισπανία και άλλα.

Φοίνιξ. Ταινία των μαθητών του  2ου Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας. Κέρδισε το 1ο Βραβείο  στην 14η Camera Zizanio. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στα Βραβεία Οπτικοακουστικής Παιδείας του Υπουργείου Παιδείας της Αυστρίας.

Ξεκλειδωμένοι  μέσα. Μια ταινία του 20ou  Γυμνασίου Αθηνών. Κέρδισε το βραβεία της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και το βραβείο «Νίκος Καβουκίδης» στην 15η Camera Zizanio.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος