FOLLOW US: facebook twitter

H Μαρία Καραγγελή διακρίθηκε και συμμετείχε σε Θερινό Σχολείο στην Κρήτη

Ημερομηνία: 04-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

karaggeli-therinoΜαρία Καραγγελή, εκπαιδευτικός Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσοχωρίου

Μια μοναδική εμπειρία απέκτησε η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσοχωρίου κ. Μαρία Κυριακή Καραγγελή, η οποία διακρίθηκε στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικού Σεναρίου «Inspiring Science Education 2016», και συμμετείχε στο Θερινό Σχολείο που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη με θέμα «Πράσινες δράσεις και σχολικοί κήποι».

Ο διαγωνισμός αφορούσε την ανάπτυξη εκπαιδευτικών σεναρίων με θέμα: «Σχολικοί κήποι και παρτέρια: Παραγωγή και διάθεση αγροτικών προϊόντων» και τελούσε υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Έπειτα από τη διαδικασία της κρίσης, επιλέχθηκαν τα δέκα (10) καλύτερα σενάρια και οι αντίστοιχοι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε ένα θερινό σχολείο που έγινε στην Κρήτη, στο διάστημα 24-28 Ιουνίου 2016.

karaggeli-therino2«Τις τελευταίες δύο δεκαετίες φαίνεται να υπάρχει ένα κίνημα αναβίωσης των σχολικών κήπων, το οποίο δείχνει να έχει μια παγκόσμια διάσταση. Αν κοιτάξει κανείς στο διαδίκτυο μπορεί να βρει σύγχρονους οδηγούς εφαρμογής και διαχείρισης σχολικών κήπων, εγχειρίδια βιολογικών καλλιεργειών για σχολικούς κήπους, εγχειρίδια κομποστοποίησης κ.α.» επισήμανε η κ. Καραγγελή, μιλώντας στην «Πρωινή», χαρακτηρίζοντας την συμμετοχή της στο διαγωνισμό αλλά και το θερινό σχολείο μοναδική εμπειρία. «Το πρόγραμμα ήταν πολύ καλά σχεδιασμένο με μαθήματα πρωί και απόγευμα, εργαστήρια, κατασκευές και εκπαιδευτικές επισκέψεις.Το μεγαλύτερο δώρο, βέβαια, ήταν η συναναστροφή με αξιόλογους εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα και οι γόνιμες συζητήσεις που αναπτύχθηκαν! Αξέχαστη θα μείνει σε όλους μας η άρτια οργάνωση από τον κ. Νεκτάριο Τσαγλιώτη, υπεύθυνο του εργαστηρίου φυσικών επιστημών του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου,  και η καταπληκτική κρητική  φιλοξενία!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος