FOLLOW US: facebook twitter

H Αμαλιάδα τίμησε τον Πολιούχο της

Ημερομηνία: 19-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

agios-athanasios-amaliada-giorti-1

Με λαμπρότητα και μηνύματα ο εορτασμός του Αγ. Αθανασίου

 Με κάθε επισημότητα και παρά την κακοκαιρία η πόλη της Αμαλιάδας γιόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο. Στον φερώνυμο Ιερό Ναό τελέστηκε το πρωί η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρκτοκλασίας, ενώ παρά τη βροχή, έγινε μια μικρή διαδρομή για την λιτάνευση της εικόνας, έως ότου και πάλι γίνει άμεσα η επιστροφή στον Ιερό Ναό.

Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο Μητροπολίτης Καισαρινής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ και ο Επίσκοπος Μεσαορίας Κύπρου κ.κ. Γρηγόριος. Πλήθος πιστών συνέρρευσε παρά την κακοκαιρία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, ενώ παρόντες ήταν ακόμα, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, οι αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ Ήλιδας κ. Νικολακόπουλος, οι αντιδήμαρχος Ήλιδας κ.κ. Τζουλέκης, Παναγιωτάρας, Ζάρρας, Μαυρίκος και η κα Γκουβίτσα, ο πρόεδρος του «Ηλείου» κ. Μανωλόπουλος, οι πολιτευτές κ.κ. Βλαγκούλης και Μαρίνος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Κώστας Στεφανόπουλος, ο υποδιοικητής της 117 ΠΜ Νίκος Κουρούμανης και οι λοιποί εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

agios-athanasios-amaliada-giorti-6

Η λιτάνευση της εικόνας έγινε επί της ουσίας πέριξ της πλατείας Αγίου Αθανασίου, λόγω της βροχής που εντάθηκε μέσα σε λίγα λεπτά μετά την έναρξη της πομπής και που ανάγκασε τους Μητροπολίτες, τους Ιερείς, τους επίσημους και τους πιστούς να επιστρέψουν άρον – άρον στον Ιερό Ναό.

Η δήμαρχος Ήλιδας λίγο αργότερα δεξιώθηκε τους επίσημους προσκεκλημένους στο φουαγιέ του Λαζαράκειου.

agios-athanasios-amaliada-giorti-5

Στο μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας ευχήθηκε χρόνια πολλά στους πολίτες της Αμαλιάδας και της Ηλείας και επίσης ζήτησε ο Αγ. Αθανάσιος να δώσει σε όλους δύναμη, εσωτερική αφύπνιση, ώστε με αλληλεγγύης και εργατικότητα να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. «Ο άνθρωπος, οι ανάγκες του, η παραγωγική ανασυγκρότηση και η ελπίδα στους νέους ανθρώπους να μείνουν στον τόπο τους και να παράγουν, πρέπει να είναι οι αξίες και οι πολιτικές, πάνω στις οποίες θα πρέπει να χτίσουν μια νέα προοπτική για την περιοχή μας και τη χώρα μας. Περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές ως χώρα γιατί είμαστε στον έβδομο χρόνο της βαθιάς οικονομικής ύφεσης διανύουμε το τρίτο μνημόνιο και έχουμε ένα τέταρτο μπροστά μας, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι θα εργαστούμε όλοι να αλλάξουμε σελίδα, να μην αργήσουμε και πάνω σε αυτό να χτίσουμε μια νέα προοπτική. Μπορούμε ως Ελλάδα, ως Περιφέρεια, να ελπίζουμε ξανά και για να γίνει αυτό πρέπει να δουλέψουμε όλοι ενωμένα σε έναν κοινό στόχο.

Στο σύντομο μήνυμά του ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι «… η Αμαλιάδα γιορτάζει τον πολιούχο της. Χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες και ο Άγιος Αθανάσιος ας δώσει φώτιση σε όλους μας για μια καλύτερη χρονιά το 2017».

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός στο μήνυμά του τόνισε ότι «… σήμερα είχαμε δυσκολία με τη βροχή. Αλλά η εκκλησία μας είναι ακριβώς για τις δύσκολες ημέρες της ζωής όλων των ανθρώπων. Ο Άγιος Αθανάσιος από τα περίπου 40 χρόνια που ήταν Πατριάρχης Αλεξανδρείας, τα 35 τα πέρασε εξορία. Αλλά η παρούσα ζωή είναι προσωρινή. Η αιωνιότητα είναι για εμάς. Η εκκλησία μας θέλει να κάνει τους ανθρώπους να είναι πάντοτε ευτυχισμένη και όταν είναι δύσκολες ημέρες και όταν είναι σε ευχάριστες, να είναι σε πραγματική χαρά και ευτυχία. Έτσι είναι και η ευχή μου στους συμπολίτες μας του δήμου Ήλιδας, να έχουν πάντοτε τη δύναμη του Χριστού να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής μας ευχάριστα» είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ηλείας.

agios-athanasios-amaliada-giorti-4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος