FOLLOW US: facebook twitter

Γυρίζει το «ποτάμι» πίσω;

Ημερομηνία: 28-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Με τέτοια… τρυφερή διαφήμιση (Pork Lovers) είναι μάλλον δύσκολο να περιοριστεί η κατανάλωση κρεατικών

 

Σε μια προσπάθεια να ανακόψει τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος, εν μέσω της αυξανόμενης τάσης της χορτοφαγίας στην Ευρώπη, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, αλλά και των αυξανόμενων δημοσιοποιήσεων σχετικά με την κακομεταχείριση των ζώων που εκτρέφονται για τη διατροφή μας, η Ευρωπαϊκή Ενωση δαπανά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε καμπάνιες για την προώθηση της κατανάλωσης κρέατος. Αγνοεί δε επιδεικτικά τις επιστημονικές προειδοποιήσεις που σχετίζονται με τις επιπτώσεις της κατανάλωσης κρέατος στην ανθρώπινη υγεία και της συμβολής της στην κλιματική κρίση.

Οπως αποκάλυψε ο Guardian, οι εκστρατείες έχουν σχεδιαστεί για να αντισταθμίσουν τις επίσημες προειδοποιήσεις σχετικά με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου από την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, αλλά και για τη βελτίωση της δημόσιας εικόνας των προϊόντων μοσχαρίσιου κρέατος,.

Η Ε.Ε. παρέχει επιχορηγήσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ για την «προώθηση γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων» κάθε χρόνο. Περίπου τα 60 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια σε 21 εκστρατείες μάρκετινγκ για τα προϊόντα κρέατος. Η κατανάλωση χοιρινού κρέατος στην Ευρώπη έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το 2008, είχαμε κατά κεφαλήν κατανάλωση 41,7 κιλά, αριθμός που μειώθηκε στα 20,9 κιλά το 2015.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος