FOLLOW US: facebook twitter

Γυναικεία γυαλιά ηλίου: Όλες οι τάσεις του 2020

Ημερομηνία: 22-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Μαζί με τον ήλιο τούτο το καλοκαίρι, επιστρέφει και η δεκαετία του 1990 στις τάσεις στα γυαλιά ηλίου με σχέδια με λεπτές γραμμές και γεωμετρικά σχήματα. Σχέδια δημοφιλή και τέλεια για το στυλ σου σε φωτεινά έντονα χρώματα ή σε πιο κλασικά και vintage κομμάτια.

Θα ξεκινήσουμε από τα χρώματα που θα βρεις παντού τη νέα σεζόν άνοιξη – καλοκαίρι 2020 κι έπειτα με τα νέα σχήματα και σχέδια που κυκλοφόρησαν οι σχεδιαστές για να τα λατρέψεις.

Θυμήσου ποιο είναι το ιδανικό σχήμα των γυαλιών με βάση το πρόσωπό σου: Εάν το πρόσωπό σου έχει γωνίες, σου ταιριάζουν τα στρογγυλά γυαλιά. Εάν το πρόσωπό σου είναι πιο στρογγυλό ή οβάλ, σου ταιριάζουν γυαλιά ηλίου με γωνίες, όπως τετράγωνα, πολύγωνα κοκ.

Τα χρώματα στα γυαλιά ηλίου

Αν και θα καταλάβεις παρακάτω ποια είναι τα ιδανικά χρώματα σε κάθε τύπο γυαλιών ηλίου, μπορείς να διαλέξεις την απόχρωση που σου αρέσει με βάση αυτό που δηλώνει. Έτσι λοιπόν:

  • Μαύρο: το μαύρο χρώμα είναι κλασικό και τείνει να είναι δραματικό, άρα το επιλέγεις κυρίως σε γυαλιά ηλίου με μεγάλο μέγεθος
  • Λευκό: το λευκό χρώμα είναι πιο ουδέτερο και υποστηρίζει το vintage του ΄70.
  • Ροζ, κόκκινο: αυτά τα χρώματα ταιριάζουν με τα κραγιόν σου! Οι γύρω σου θα σε κοιτούν σίγουρα στα μάτια, όταν τα φοράς, καθώς είναι έντονα και σέξι. Μπορείς να τα δοκιμάσεις και ως φίλτρο διαφάνειας. Ταίριαξέ τα με όλα τα τζιν και τα μπλουζάκια σου.
  • Κίτρινο, πορτοκαλί: έντονα και αυτά τα χρώματα, που μάλιστα ταιριάζουν και με φθινοπωρινές εμφανίσεις. Το κίτρινο και το πορτοκαλί βάζουν μια φωτεινή πινελιά στο look σου. Βρες τα σε σκελετούς γυαλιών ηλίου σε καθαρό χρώμα ή ως φόντο μοτίβου.
  • Nude: εάν δεν μπορείς να αποφασίσεις, το nude, δηλαδή το χρώμα του γυμνού δέρματος, είναι μια ασφαλής επιλογή. Επίλεξε τα γυαλιά σωστά, ώστε να κολακεύει η απόχρωση το χρώμα και το σχήμα του προσώπου σου. Είναι αντίστοιχα έντονο και μοιάζει με ακριβό, οπότε θεωρείται επίσημο.
  • Μπλε, πράσινο: το μπλε και το πράσινο προσφέρουν μια πολύ ωραία αντίθεση με το δέρμα σου. Θα τα βρεις σε εκπληκτικά σχέδια και θα τα φοράς με αυτοπεποίθηση. Για κάτι πιο αθώο, διάλεξε το θαλασσί, ενώ για κάτι πιο μυστηριώδες, διάλεξε διαφανές φίλτρο σε οποιαδήποτε απόχρωση.

Τα νέα σχήματα στα γυαλιά ηλίου

Γυναικεία γυαλιά ηλίου οβάλ θα είναι στη μόδα

#1. Οβάλ

Ο νέος XL κύκλος είναι το οβάλ! Πολλά γνωστά παλιά pop icons φορούσαν στενά οβάλ γυαλιά ηλίου και φέτος αξίζει να τους θυμηθούμε. Μπορείς, όμως, να τα βρεις και σε μεγάλο μέγεθος. Με μεταλλικό και πλαστικό σκελετό, θα κυκλοφορούν σε πολλά χρώματα. Εμείς σου προτείνουμε τις γήινες αποχρώσεις, ώστε να τα συνδυάζεις εύκολα με λευκά και λινά ρούχα το καλοκαίρι.

Γυναικεία γυαλιά ηλίου πολυγωνικά στη μόδα φέτος

#2. Πολυγωνικά

Το νέο τετράγωνο έρχεται με φαντασία. Δεν είναι απλά στενά, αλλά έχουν μεγάλο πλαίσιο και είναι φαρδιά στους κροτάφους. Θα τα βρεις κυρίως πλαστικά. Διάλεξέ τα σε χρωματιστό ασπρόμαυρο!

Γυναικεία γυαλιά ηλίου τραπέζιο νέα τάση

#3. Τραπέζιο

Πολύ κοντά στα γυαλιά cat-eye είναι τα νέα γυαλιά με σχήμα ανάποδου τραπεζίου. Θα τα βρεις παντού φέτος γιατί είναι από τις μεγάλες νέες τάσεις. Τα γυαλιά αυτά είναι πιο φαρδιά και θηλυκά, καθώς μακραίνουν το πρόσωπο και τονίζουν τα ζυγωματικά. Σαν σχήμα θυμίζει vintage και ρετρό. Κανείς όμως δεν διαφωνεί στο ότι το πολυτελές μαύρο και τα μοντέρνα χρώματα τους προσδίδουν προσωπικότητα και αυτοπεποίθηση.

Γυναικεία γυαλιά ηλίου Cat-eye καλοκαίρι 2020

#4. Cat-eye

Αυτά τα πολύ λεπτά, μικρά, με έντονες γωνίες και καθόλου πρακτικά γυαλιά ηλίου, που φορούν όλες οι διάσημες, είναι τα cat-eye. Ερχόμενα από το ’50 και το ’90, δε φημίζονται για την προστασία που προσφέρουν από τις ακτίνες του ήλιου. Ωστόσο, επειδή θα τα δεις παντού και φέτος, βρες ένα ζευγάρι με τη μέγιστη προστασία (400). Μπορείς να τα συνδυάζεις και με casual εμφανίσεις, αλλά και πιο «κόκκινου χαλιού». Προτίμησέ τα σκούρα, ώστε να δείχνεις ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση ή λιγότερο σκούρα για περισσότερο δράμα του ’50.

Στιλάτα γυναικεία γυαλιά ηλίου καθρέφτης 2020

#5. Καθρέφτης

Για να λάμπεις σαν τον ήλιο, φόρεσε κάτι εκρηκτικό και κραυγαλέο, όπως είναι τα γυαλιά με φακούς καθρέφτες. Είναι κλασάτα και στιλάτα σε κάθε απόχρωση ή σχήμα. Εάν είσαι ξανθιά, διάλεξε μπλε φακούς, ενώ αν είσαι μελαχρινή, προτίμησε χρυσούς, ώστε να γίνεται μια όμορφη αντίθεση με τα χρώματά σου.

Μοδάτα γυναικεία γυαλιά ηλίου με διάφανο σκελετό

#6. Γυαλιά με διάφανο σκελετό

Τα γυαλιά με διάφανο σκελετό έρχονται σε μεγάλο ανταγωνισμό με τα χρωματιστά γυαλιά. Είναι διακριτικά και μοδάτα και μπορείς να τα βρεις ακόμα και με διάφανους φακούς. Είναι μπροστά στη μόδα, αν και απλά. Μπορείς να τα βρεις και με λίγο χρώμα, αν θες να δοκιμάσεις διαφορετικά σχέδια.

Ανοιξιάτικα χρωματιστά γυναικεία γυαλιά ηλίου 2020

#7. Γυαλιά με χρωματιστούς φακούς

Τα συναντήσαμε πέρυσι και όπως τότε, έτσι και φέτος, θα τα βρούμε σε παστέλ χρώματα του ουράνιου τόξου (γαλάζια, κίτρινα, ροζ, πορτοκαλί). Είναι πολύ cool, αλλά δεν προστατεύουν από τον ήλιο. Ίσως μπορείς να τα φοράς σαν αξεσουάρ περισσότερο με τα ανοιξιάτικα ρούχα σου. Ευτυχώς, κυκλοφορούν σε πολλά σχέδια και σχήματα.

Γυναικεία γυαλιά ηλίου ρέτρο τετράγωνα επανέρχονται

#8. Μεγάλα τετράγωνα γυαλιά

Τα ρετρό vintage τετράγωνα και ορθογώνια γυαλιά ηλίου του ’70 επανέρχονται και είναι πιο μοδάτα από ποτέ! Είναι πρακτικά και προσφέρουν μεγάλη προστασία, ενώ ταυτόχρονα είναι μυστηριώδη. Τα τετράγωνα γυαλιά τονίζουν τις γωνίες σου, οπότε προτίμησέ τα εάν έχεις οβάλ ή στρογγυλό πρόσωπο. Όσο για τα χρώματα, διάλεξέ τα σε γήινες αποχρώσεις, σε κόκκινες ή σε διαφανείς!

Γυναικεία γυαλιά ηλίου πιλότου κλασικά 2020

#9. Γυαλιά ηλίου πιλότου

Ένα διαχρονικό σχέδιο που μας θυμίζει Ray-Ban και Top Gun. Είναι εξίσου κολακευτικό σε άντρες και σε γυναίκες. Φέτος, θα είναι ακόμα πιο αθλητικό, ενώ θα διατηρεί το ρετρό χαρακτήρα. Θα το βρεις σε κλασικές και μοντέρνες επιλογές.

Γυναικεία γυαλιά ηλίου οριζόντια κορυφή άνοιξη

#10. Οριζόντια κορυφή

Ένα καινούριο σχέδιο στα γυαλιά ηλίου τη νέα σεζόν άνοιξη – καλοκαίρι 2020 είναι η κατασκευή του πάνω μέρους των φακών να είναι σε ίσια οριζόντια γραμμή. Τα περισσότερα γυαλιά έχουν μεταλλικές λεπτομέρειες. Είναι old school και ξεχωρίζουν. Έχουν λίγη γωνία και είναι κολακευτικά. Παράλληλα, παρέχουν μεγάλη προστασία, καθώς μοιάζουν με ασπίδα. Είναι τέλειο για φεστιβάλ και road trips.

Γυναικεία γυαλιά ηλίου κύκλος σεζόν 2020

#11. Κύκλος

Ταιριάζει τέλεια σε πρόσωπα με γωνίες, όπως και με κάθε στυλ. Για πιο σύγχρονη εμφάνιση, διάλεξε λεπτό σκελετό γύρω από τους στρογγυλούς φακούς σου. Για πιο ‘70s αίσθηση βρες τα γυαλιά ηλίου σε απόλυτο κύκλο. Το σίγουρο είναι ότι θα μείνουν στη μόδα, επομένως τα χρειάζεσαι σε κάθε περίσταση.

Μεταλλικά γυναικεία στρογγυλά γυαλιά ηλίου vintage

#12. Μεταλλικός σκελετός

Μεταλλικό σκελετό θα βρεις κυρίως στα στρογγυλά γυαλιά ηλίου. Είναι πιο vintage και χίπικο σαν σχέδιο. Θυμήσου λίγο τον John Lennon. Τα σχέδια φέτος είναι δημιουργικά, με λεπτές γραμμές, ελαφριά κατασκευή και γεωμετρικά σχέδια. Θα τα φοράς σε φεστιβάλ και διακοπές!

Κοκκάλινα γυναικεία γυαλιά ηλίου δίχρωμα 2020

#13. Δίχρωμα γυαλιά ηλίου

Το hot trend της σεζόν είναι τα γυαλιά ηλίου με δύο χρώματα ή τόνους. Μπορεί να είναι ημι-διάφανα, να έχουν μισό πλαίσιο ή να είναι ombré. Θα βρεις αρκετά διασκεδαστικά σχέδια, σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Το καλό είναι ότι σε κάνουν προσεγγίσιμη, καθώς οι γύρω σου μπορούν να βλέπουν τα μάτια σου.

Μεγάλα γυναικεία γυαλιά ηλίου άνοιξη 2020

#14. Έντονα γυαλιά ηλίου

Υπάρχουν και τα πιο extreme γυαλιά ηλίου που είναι επιχρυσωμένα, έχουν λεπτομέρειες και διαμάντια. Κατασκευάζονται σε μέταλλο ή πλαστικό. Δε θα χρειαστείς άλλα αξεσουάρ όταν τα φοράς!

Διαχρονικά γυναικεία γυαλιά ηλίου διπλή γέφυρα

#15. Διπλή γέφυρα

Ένα δυναμικό σχέδιο, παλιό μεν, αλλά διαχρονικό. Η διπλή γέφυρα στα γυαλιά ταιριάζει σε μεσαίο ή φαρδύ πρόσωπο. Δοκίμασέ το και σε μεγάλο μέγεθος και βρες το και με χρυσές λεπτομέρειες.

Ρέτρο γυναικεία γυαλιά ηλίου μισό πλαίσιο

#16. Μισό πλαίσιο

Τα ρετρό, αλλά μοντέρνα και πάντα στη μόδα, γυαλιά ηλίου με μισό πλαίσιο είναι must! Είναι διαχρονικά, άρα θα τα φοράς πάντα. Προσδίδουν μια αινιγματική εμφάνιση αν έχουν κλίση. Δοκίμασέ τα και με φαρδύ πλαίσιο, που θα σου προτείναμε να είναι σε μπλε ή γκρι χρώμα που ξεχωρίζει!

Γυναικεία γυαλιά ηλίου ορθογώνια καλοκαίρι 2020

#17. Ορθογώνια γυαλιά

Τα μικρά ορθογώνια γυαλιά γίνονται μεγάλα και ώριμα. Το κλασικό αυτό σχέδιο μπαίνει και σε άλλες τάσεις, όπως το cat-eye με ίσια οριζόντια γραμμή (τραπέζιο), και αποκτά παιχνιδιάρικο σχήμα. Εάν θες περισσότερη λάμψη, δοκίμασέ τα σε μαύρο χρώμα. Εάν θες κάτι πιο περιπετειώδες, τα ορθογώνια γυαλιά ηλίου με έντονα χρώματα είναι ό,τι πρέπει!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος