FOLLOW US: facebook twitter

Γ.Σ της Ο.Π Αμαλιάδας: «Ο αφανισμός των Ηλείων αγροτών δυστυχώς δεν είναι μακριά…»

Ημερομηνία: 03-03-2020 | Συντάκτης:

Όλα τα σοβαρά αγροτικά προβλήματα που συνεχώς διογκώνονται και  ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο της Ηλείας , προκαλώντας προβληματισμό στους αγρότες για το αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν και τα επόμενα χρόνια με αυτά τα δεδομένα, τέθηκαν επί τάπητος στην σύσκεψη που συγκάλεσε το απόγευμα της Παρασκευής η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Ειδικότερα έγινε αναφορά από τον πρόεδρο κ. Χρήστο Βαλιανάτο στα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν με τον  υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη  Βορίδη κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στον Πύργο με πρώτο και πάγιο θέμα αυτό των μηδενικών πορισμάτων από τον ΕΛΓΑ που όπως είπε η Ο.Π είναι αποφασισμένη να φτάσει ως το τέλος.

«Περιμένουμε να δούμε αν ο ΕΛΓΑ θα δικαιώσει τους παραγωγούς. Η ομάδα παραγωγών δεν θα το αφήσει το θέμα έτσι. Όπως το είπαμε και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ τον κ. Λυκουρέντζο εμείς θα κινηθούμε και νομικά. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τους παραγωγούς ακάλυπτους. Δεν γίνεται στο νομό Ηλείας με 42 βαθμούς θερμοκρασία το καλοκαίρι να μην έπαθε κανείς ζημιά. Δυστυχώς ο αφανισμός των Ηλείων αγροτών δεν είναι μακριά» επισήμανε ο κ. Βαλιανάτος, τονίζοντας ότι οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει πολύ και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να περιμένει φέτος πάλι τους παραγωγούς.

Επίσης συζήτηση έγινε για την αναδιάρθρωση της Κορινθιακής Σταφίδας, θέμα που θα τεθεί ξανά σε μια προσεχή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα, μαζί με εκείνο της αλλαγής του Κανονισμού του ΕΛΓΑ . Ακολούθως έγινε ενημέρωση για το τριετές πρόγραμμα ελαιολάδου που υλοποιεί η Ομάδα παραγωγών Αμαλιάδας όπως και άλλοι συνεταιρισμοί όπου ο κ. Βαλιανάτος τόνισε ότι από την 1η Απριλίου έως και τις 31 Μαρτίου του 2021 που ολοκληρώνεται, θα μπορούν οι παραγωγοί μέλη τους, να λάβουν γεωργικά εφόδια και εργαλεία.

Τέλος, έγινε αναφορά σε ασφαλιστικά ζητήματα και στις αλλαγές που προκύπτουν στους αγρότες από το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο όπως και θέματα φορολογικά, ζητώντας δίκαιη φορολόγηση για τους αγρότες, και ταυτόχρονα μείωση του  καλλιεργητικού κόστους που είναι  δυσβάσταχτο για τους αγρότες. Καταλήγοντας ο κ. Βαλιανάτος, ανέφερε ότι απαιτούνται νέα διαρθρωτικά σχέδια για τις καλλιέργειες για να μπορούν να υπάρχουν εχέγγυα για τον κόπο των αγροτών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος