FOLLOW US: facebook twitter

Γράμματα με ηλεκτρονικό γραμματόσημο εν μέσω πανδημίας

Ημερομηνία: 11-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εισάγουν έναν δωδεκαψήφιο κωδικό που θα ενέχει τον ρόλο του γραμματοσήμου, ώστε να μπορούν οι πολίτες και μικρές επιχειρήσεις να ταχυδρομούν την αλληλογραφία τους χωρίς να επισκεφθούν φυσικό κατάστημα.

Το νέο ψηφιακό γραμματόσημο, e-Stamp, είναι άμεσα διαθέσιμο 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, από υπολογιστή, laptop, κινητό τηλέφωνο ή tablet.

Το ηλεκτρονικό γραμματόσημο προς το παρόν έχει κόστος 1,90 ευρώ και καλύπτει μόνο την απλή αλληλογραφία εσωτερικού Α’ προτεραιότητας και βάρους έως 20 γραμμαρίων. Ο κωδικός e-Stamp ισχύει για 10 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς του, ενώ παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης αγοράς έως 10 κωδικών τη φορά.

Να σημειωθεί ότι δεν καταργεί τα παλιά, γνωστά μας χάρτινα γραμματόσημα τα οποία θα συνεχίσουν να διατίθενται, ωστόσο επιτρέπει στους πολίτες να μην πάνε στα ταχυδρομικά καταστήματα, αν δεν το επιθυμούν.

Η διαδικασία

Η διαδικασία είναι γρήγορη, απολύτως ασφαλής και ολοκληρώνεται σε 3 βήματα:

  1. Μπαίνετε στο site 1.    e-stamp.elta.gr ή στην ιστοσελίδα των Ελληνικών Ταχυδρομείων 1.    elta.gr και αγοράζετε την ποσότητα των γραμματοσήμων που επιθυμείτε, με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, σε ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον.
  2. Αναγράφετε, καθαρά, τον 12ψηφιο αλφαριθμητικό κωδικό στο πάνω δεξί μέρος του φακέλου σας, όπου συνήθως επικολλάται το γραμματόσημο.
  3. Τοποθετείτε την αλληλογραφία σας στο γραμματοκιβώτιο της γειτονιάς σας.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος