FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Γουβιάς: Νέο νομοσχέδιο για την Περιβαλλοντική νομοθεσία: Αυτό δεν είναι εκσυγχρονισμός κε Χατζηδάκη αλλά (θλιβερό) πισωγύρισμα!

Ημερομηνία: 27-04-2020 | Συντάκτης:

Του Γιώργου Γουβιά, Συντονιστή των Οικολόγων Πράσινων Δυτικής Ελλάδας

Για μια ακόμα φορά η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φανερώνει το πραγματικό της πρόσωπο… και το κάνει εν μέσω πανδημίας που προκύπτει από γενικότερη διαταραχή του φυσικού Περιβάλλοντος…

Παρά το ότι δεκάδες Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και φορείς ζητούν από την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας την αναβολή της κατάθεσης του νομοσχεδίου με τον τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Περιβαλλοντικής νομοθεσίας» και παρά το ότι στη διαβούλευση που προηγήθηκε σημειώθηκε ρεκόρ από τα αρνητικά σχόλια για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο (συγκέντρωσε 1570 σχόλια), το υπουργείο… δεν ακούει τίποτα και προχωρά στην ψήφιση του.

Ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε σε διαβούλευση με 66 άρθρα και μετά κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση με 130 (!!!) άρθρα. Τα υπόλοιπα 64 άρθρα που δεν είδε κανείς!!!

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, που ήδη έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από Περιβαλλοντικές οργανώσεις, Πανεπιστημιακά τμήματα, Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ), που ζητούν την απόσυρσή του, διότι παραβιάζει Συνταγματικές διατάξεις, Ευρωπαϊκές οδηγίες και Διεθνείς συμβάσεις.

Ένα νομοσχέδιο που, μεταξύ πολλών άλλων, επεμβαίνοντας στη διαδικασία των αδειοδοτήσεων, εκχωρεί τον έλεγχο των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε ιδιώτες ελεγκτές και επιτρέπει επιχειρηματικές παρεμβάσεις σε περιοχές που είναι προστατευόμενες καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα.

Ως Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στην Ελληνική Κυβέρνηση, που αντί να  ακολουθήσει το δρόμο της κοινής λογικής, επιλέγει να προωθήσει ένα καταστρεπτικό νόμο για το περιβάλλον, που μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει για τους πολίτες και το μέλλον τους.

Την καλούμε να αναθεωρήσει τις απόψεις της και να διδαχθεί από τα όσα συμβαίνουν, πριν να είναι πολύ αργά.

Ας βάλουμε ένα φρένο στον υπερκαταναλωτισμό και την κατασπατάληση φυσικών πόρων. Αν δεν υπάρχει πλανήτης, δεν υπάρχει άνθρωπος. Δεν αρκεί μόνο να ελπίζουμε.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τρόπο ζωής. Ας σκεφτούμε διπλά, ας σκεφτούμε πράσινα!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος