FOLLOW US: facebook twitter

«Γουρούνι στο σακί» με άπλετο γέλιο!: Πρεμιέρα την Παρασκευή 14/02 από την Θ.Ο Εθελοντών Κ.Κ Π.Δ. Ήλιδας

Ημερομηνία: 13-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Την σπαρταριστή κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ «Γουρούνι στο σακί», ανεβάζει φέτος η Θεατρική Ομάδα των εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας (ΚΚΠΔΗ), συνεχίζοντας την παρουσία της στην πολιτιστική ζωή της πόλης της Αμαλιάδας για 16η συνεχή χρονιά.  Η σκηνοθεσία είναι του Αλέξανδρου Μπουσδούκου, ενώ η  μετάφραση, διασκευή και θεατρική απόδοση του έργου έχει γίνει από τη θεατρική ομάδα. Η πρεμιέρα της παράστασης είναι ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, την Παρασκευή, 14 Φλεβάρη  και το έργο θα παίζεται  καθημερινά έως και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, πλην Τσικνοπέμπτης  20 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα έναρξης 9 το βράδυ.

Ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Μπουσδούκος μαζί με τον αντιδήμαρχο Ήλιδας Αβραάμ Μπούρα και μέλη της Θεατρικής Ομάδας μίλησαν για την παράσταση και κάλεσαν τους κατοίκους της περιοχής να την παρακολουθήσουν. Το σίγουρο είπε πως πρόκειται για μία σπαρταριστή κωμωδία, που υπόσχεται στους θεατές άπλετο γέλιο και διασκέδαση!

«Διαχρονικό έργο που αναφέρεται στη ματαιοδοξία του ανθρώπου»

Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο κ Μπούρας  ανέφερε ότι : «Για 16η συνεχή χρονιά η Θεατρική Ομάδα Εθελοντών Κέντρου Παρεμβάσεων δήμου Ήλιδας, δίνει το «παρών»  στα θεατρικά δρώμενα της Αμαλιάδας και μας παρουσιάζει την παράσταση «Γουρούνι στο σακί» που σκηνοθέτησε ο Αλέξανδρος Μπουσδούκος με πολύ μεράκι, μια εξαιρετική παράσταση που ετοίμασαν οι συντελεστές της Θ.Ο. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έργο και καλώ όλους τους κατοίκους του Δήμου Ήλιδας να την παρακολουθήσουν. Να συγχαρώ την εθελοντική ομάδα για την προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, να έχουν υγεία και δύναμη και πάντα να παρουσιάζουν παρόμοια έργα».

Μιλώντας για την παράσταση ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Μπουσδούκος  αναφέρθηκε στο έργο που θα δούμε : «Το συγκεκριμένο έργο του Ζωρζ Φεϋντώ, «Γουρούνι στο Σακί» είναι μια κωμωδία που σατιρίζει και καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της Γαλλικής κοινωνίας στα τέλη του 19ου αρχές 20ου αιώνα. Παρόλα αυτά πρόκειται για διαχρονικό έργο που αναφέρεται στη ματαιοδοξία του ανθρώπου και πως πολλές φορές γινόμαστε αφελείς και βάζουμε παρωπίδες για να πετύχουμε ένα στόχο ο οποίος δεν ταιριάζει με το κοινωνικό  μας γίγνεσθαι. Αποτέλεσμα είναι να πέφτουμε σε παγίδες και να αγοράζουμε … «Γουρούνι στο Σακί». Περιμένουμε τον κόσμο να αγκαλιάσει το έργο και να περάσει όμορφα».

Από την πλευρά της η Καλλιρόη Ανδριόλα ανέφερε : «Στο έργο που θα σας παρουσιάσουμε, ένας νεόπλουτος αριστοκράτης, στην προσπάθειά του να αποκτήσει και βελτιώσει το κοινωνικό του πρεστίζ αποφασίζει να στείλει ένα τηλεγράφημα στο καλό του φίλο, ζητώντας να του στείλει ένα τενόρο για να ανεβάσει την όπερα της κόρης του. Τι θα γίνει όμως όταν ο νεαρός τενόρος εμφανίζεται στο σπίτι και ξεκινώντας να τραγουδάει διαπιστώνουν όλοι ότι είναι παντελώς άφωνος; Τα υπόλοιπα επί σκηνής»

Τέλος ο κ Τάσος Φραγκιάς είπε : «Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Ήλιδας που όλα αυτά τα 16 χρόνια βρίσκεται δίπλα μας και μας στηρίζει σε όποια δράση και να υλοποιήσουμε. Να ευχαριστήσουμε τους επαγγελματίες που μας βοηθούν και να καλέσω όλους τους κατοίκους του Δήμου να έρθουν στο Λαζαράκειο και να παρακολουθήσουν το έργο».

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Λίγα λόγια για το έργο

Μια «κουνημένη» οικογένεια σε απόλυτη σύγχυση, πασχίζει να αναβαθμίσει το κοινωνικό της προφίλ μέσω της τέχνης. Τρελή διακωμώδηση των ανερμάτιστων και φιλόδοξων αστών, που θεωρούν ότι με το χρήμα όλα αγοράζονται, ακόμα και το χρίσμα του καλλιτέχνη.  Ο Πακαρέλ, βιομήχανος ζαχάρεως, θέλει να προσθέσει στο χρήμα του και λίγη δόξα, ανεβάζοντας στην όπερα των Παρισίων ένα έργο της κόρης του. Με την κουτοπονηριά του θεωρεί ότι θα εκβιάσει την διοίκηση της όπερας με το συμβόλαιο που κλείνει με έναν διάσημο τενόρο, που όμως αποδεικνύεται ένας άσχετος ερωτιάρης νεαρός. Οι παρεξηγήσεις διαδέχονται η μια την άλλη σ΄ αυτήν την καυστική σάτιρα της αστικής τάξης από τον μάστορα του είδους Ζωρζ Φεϋντώ.

Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):

Φραγκιάς Τάσος (Πακαρέλ)

Ανδρουτσοπούλου Γιάννα (Μάρθα)

Γούβης Δημήτρης (Λαντερνώ)

Χριστοπούλου Βιβή (Αμαντίν)

Δημοπούλου Πίτσα (Τιμπύρς)

Ανδριόλα Καλλιρόη (Ζυλί)

Λάβδας Γεράσιμος (Ντυφωσσέ)

Στυλιανέσης Βασίλης (Λανουά Ντε Βω)

Δημητρακοπούλου Όλγα (Υπηρέτρια)

Κότσιφας Γιώργος (Υπηρέτης)

Λαζαράκειο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας

Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 6947892508 & 6942845028.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος