FOLLOW US: facebook twitter

Ο Σταμάτης Γονίδης απόψε στο Φλόκα τραγουδά τα «Λαϊκά φεγγάρια»

Ημερομηνία: 22-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

gonidis-tzouanopoulos2

Μια μεγάλη συναυλία ύμνος στο λαϊκό τραγούδι με την υπογραφή του Γ. Τζουανόπουλου

  • Μαζί του η Ραλλία Χρηστίδου και η Παιδική χορωδία Τυπάλδου- Σολίστ του μπουζουκιού ο Ευριπίδης Νικολίδης

 «ΛΑΪΚΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ», η μεγάλη συναυλία που θα φιλοξενήσει απόψε το βράδυ στις 9.30 μμ το θέατρο Φλόκα με την καλλιτεχνική υπογραφή του Γιάννη Τζουανόπουλου, την υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας  και την σπουδαία φωνή του Σταμάτη Γονίδη σε  τραγούδια που έγραψαν ιστορία.

gonidis-stamatis

Ο δημοφιλής τραγουδιστής θα «περπατήσει» σήμερα τελείως διαφορετικά μουσικά μονοπάτια, αφού μαζί με άλλους καλλιτέχνες όπως την Ραλλία Χρηστίδου, θα ερμηνεύσουν τραγούδια   Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Χιώτη, Άκη Πάνου αλλά και Μίκη Θεοδωράκη με την συνοδεία της παιδικής χορωδίας Τυπάλδου, καθώς και τραγούδια του ίδιου του Γιάννη Τζουανόπουλου. Μαζί τους και ένας νέος ταλαντούχος  Κρητικός τραγουδιστής και λυράρης, ο  Μπάμπης Χατζάκης που θα ερμηνεύσει με την λύρα του κρητικά και όχι μόνο τραγούδια.  Σολίστ ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Ευριπίδης Νικολίδης, συνθέτης μεγάλων επιτυχιών του Πασχάλη Τερζή  και Δ/ντής Ορχήστρας ο Γιώργος Παγιάτης. Φιλική συμμετοχή ΛΙΖΕΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ. Επίσης Κώστας Τριανταφυλλίδης, Γρηγόρης Νικολόπουλος.

rallia

Στην συναυλία συνοδεύουν ακόμα τους καλλιτέχνες οι  κορυφαίοι σολίστες, στο μπουζούκι Μανώλης Καραντίνης και στο κλαρίνο Θανάσης Βασιλόπουλος. Πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό μουσικό ταξίδι, ύμνο στο λαϊκο τραγούδι. Ένα ανθολόγιο τραγουδιών από τα λαϊκά φεγγάρια, που έχουν επιμεληθεί μαζί με τον Γιάννη Τζουανόπουλο όλοι οι καλλιτέχνες με πολύ αγάπη και μεράκι και βεβαίως με πάρα πολλές πρόβες για να μας παρουσιάσουν αυτή τη συναυλία, σε μια πολύ προσεκτική και αντιπροσωπευτική επιλογή τραγουδιών.

Όσοι έτυχε να ακούσουν το Σταμάτη Γονίδη στις πρόβες, τονίζουν ότι  θα μας εκπλήξει σε αυτό το λαϊκό, μουσικό οδοιπορικό, στην πιο ώριμη στιγμή της πολύχρονης καριέρας του. Μια διαδρομή γεμάτη χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, τραγούδια που έχει τραγουδήσει όλη η Ελλάδα, συνεργασίες με κορυφαίους Έλληνες τραγουδιστές και συνθέτες, ο Σταμάτης Γονίδης είναι σίγουρα ένας από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές της σύγχρονης δισκογραφίας.

Γλυπτό του απόδημου Έλληνα

Να σημειώσουμε ωστόσο, ότι η αποψινή συναυλία έχει και έναν σκοπό και αυτός είναι να συγκεντρωθούν  χρήματα –πέραν των απαραίτητων εξόδων της διοργάνωσης- που θα διατεθούν για να αποκτήσει ο απόδημος ελληνισμός το δικό του «μνημείο», το γλυπτό του Απόδημου Έλληνα που θα φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Θ. Παπαγιάννης που έχει ήδη ετοιμάσει το πρόπλασμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος