
Νέα δυναμική κινητοποίηση της ΟΑΣΗ χθες το πρωί στον κόμβο Αγ. Γεωργίου και μηχανοκίνητη πορεία στον Πύργο
Σε νέα δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν χθες το πρωί στον Πύργο αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ηλείας με τρακτέρ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πύργου – Πατρών, στον κόμβο της οδού Αγίου Γεωργίου. Στην συνέχεια έκαναν μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στους δρόμους της πόλης.
Βασικά αιτήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου τα προβλήματα με τον καταρροϊκό πυρετό που έχει οδηγήσει σε τρομακτικό αδιέξοδο τους αγροτοκτηνοτρόφους και την ευλογιά που επελαύνει στην Ηλεία , αλλά και το μέγα πρόβλημα των αποζημιώσεων και για το ζωϊκό και για το φυτικό κεφάλαιο.

Βασικό τους σύνθημα ήταν το “Όχι άλλη κοροϊδία- Τα ζώα πεθαίνουν, οι παραγωγοί χάνουν το εισόδημά τους και ο ΟΠΕΚΕΠΕ παίζει με τις πληρωμές. Θέλουμε λύσεις, όχι λόγια” καθώς τα μέλη της ΟΑΣΗ τόνισαν ότι χιλιάδες κτηνοτρόφοι παραμένουν χωρίς αποζημιώσεις, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και δεν υπάρχει καμία στήριξη για να προστατέψουν την κτηνοτροφία από τις ζωονόσους. Από την άλλη πλευρά, ο ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζει να κάνει πάρτι στις πλάτες των αγροτών και του λαού και έχουν μείνει απλήρωτες όλες οι ενισχύσεις .
Μάλιστα η ΟΑΣΗ προειδοποίησε ότι αν δεν αλλάξει τακτική η κυβέρνηση και το ΥπΑΑΤ, και δεν υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Ηλείας που έχει στην κυριολεξία “γονατίσει”, θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.