FOLLOW US: facebook twitter

Χ. Γώγος: «Επόμενο βήμα» η Γ’ Λυκείου

Ημερομηνία: 11-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Η επαναλειτουργία της Γ΄ Λυκείου θα είναι η επόμενη κίνηση που θα τεθεί στο τραπέζι των ειδικών, δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα επόμενα βήματα» είπε ο καθηγητής εκτιμώντας πάντως ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, την επόμενη βδομάδα θα καταγραφούν αυξημένα κρούσματα.

Ερωτηθείς για το πότε θα ανοίξουν άλλες δραστηριότητες είπε «Δεν θα ανοίξει το λιανεμπόριο ακόμα. Δεν υπάρχουν εισηγήσεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες. Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί για τη μεθεπόμενη εβδομάδα καθώς αλλάζει πολύ εύκολα η επιδημιολογική εικόνα».

«Το επόμενο θέμα για επανεξέταση είναι το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου», επεσήμανε ο κ. Γώγος και προσέθεσε ότι «θα συζητηθεί την άλλη βδομάδα»

Στο θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος. Σε δηλώσεις του  ανέφερε «Τα σχολεία έκλεισαν λόγω του συνωστισμού που παρατηρήθηκε με τους γονείς. Για αυτό τώρα θα λειτουργήσουν με ωράριο που θα επιτρέπει οι μαθητές να βγαίνουν κατά ομάδες, ώστε να μην παρατηρείται αυτό το φαινόμενο».

Σχετικά με το πότε θα γίνει το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, ο υφυπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι «όλα θα εξαρτηθούν από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Δεν είναι σωστό εμείς να προτρέξουμε. Υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα ιδίως με τα παιδιά της Γ’ Λυκείου, αλλά περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

«Αντιλαμβάνομαι ότι προτεραιότητα της επιτροπής είναι να δει πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και εξετάζει συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα. Είναι μια διαρκής διαδικασία» συμπλήρωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος