FOLLOW US: facebook twitter

ΓΟΕΒ: Μπήκε νωρίτερα το νερό στο αυλάκι… Τι πρέπει να προσέχουν αρδευτές και πολίτες

Ημερομηνία: 10-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
*Τ. Αλτάνης: « Η έναρξη της νέας  αρδευτικής περιόδου βρήκε όλα τα αντλιοστάσια σε λειτουργία»

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η φετινή αρδευτική περίοδος αφού σε χρόνο ρεκόρ καθαρίστηκαν οι διώρυγες τόσο στη βόρεια όσο και στη νότια ζώνη  ενώ έγιναν όλες οι συντηρήσεις και επισκευές στα αντλιοστάσια  . Αυτό οφείλεται στον σχεδιασμό που έγινε από την διοίκηση του Γενικού  Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του νέου διοικητικού συμβουλίου. Σε μια ακόμα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που έγινε εκ περιτροπής λόγω των εκτάκτων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί με την πανδημία  ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Τάσος Αλτάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συστηματική δουλειά που έγινε παρά τα όποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Ο κ. Αλτάνης επισήμανε πως η έναρξη της αρδευτικής περιόδου βρήκε όλα τα αντλιοστάσια σε λειτουργία, ακόμα και εκείνα που πρόσφατα είχαν γίνει κλοπές στην περιοχή του κάμπου. Καθαρίστηκαν οι αρδευτικές διώρυγες τόσο στην περιοχή του Αλφειού, όσο και στην περιοχή του Πηνειού, ενώ θα συνεχιστούν οι   ο καθαρισμοί στη ζώνη από το Κουρτέσι προς Βάρδα και Λάππα.  «Δόθηκε μία μάχη και θέλω να επισημάνω την μεγάλη προσπάθεια και των μόνιμων εργαζομένων αλλά και των πρόσφατων εποχικών όσον αφορά τον εξοπλισμό των αντλιοστασίων, αλλά και τον καθαρισμό των διωρύγων. Όλα αυτά έγιναν με την συνεργασία των ΤΟΕΒ, ανάλογα με τις δυνατότητες τους. Πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι καθώς τα πράγματα είναι δύσκολα και εάν δεν έχουμε την δυνατότητα να ανταποκριθούμε σε ζημιές που αντιμετωπίζουμε.

Προσοχή σε όλους…

Με την έναρξη της αρδευτικής περιόδου 2020  ο ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού εφιστά την προσοχή των πολιτών και των αρδευτών για τα παρακάτω:

  • Κάθε πολίτης που κινείται στις περιοχές που υπάρχουν οι αρδευτικές διώρυγες να είναι προσεκτικός για την αποφυγή ατυχημάτων.
  • Οι κάτοικοι των περιοχών που υπάρχουν αρδευτικές διώρυγες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν να πλησιάζουν σε αυτές καθώς επίσης να προστατεύουν τα ανήλικα τέκνα τους.
  • Οι οδηγοί οχημάτων να έχουν την δέουσα προσοχή όταν κινούνται πλησίον των διωρύγων
  • Κάθε πολίτης να αποφεύγει τοποθέτηση απορριμμάτων ή άλλων υλικών (νεκρά ζώα , βοθρολύμματα) δίπλα και εντός των διωρύγων , ενώ κάνουμε γνωστό ότι αυτές θα αστυνομεύονται από τον οργανισμό και οι παραβάτες θα αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τον νόμο για μόλυνση του περιβάλλοντος και παρακώλυση της άρδευσης.
  • Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε η αλιεία εντός των διωρύγων για την αποφυγή ατυχημάτων.
  • Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε (εκτός των υπαλλήλων του οργανισμού) η είσοδος στον περιβάλλοντα χώρο των αντλιοστασίων καις τις εγκαταστάσεις των διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων από ρεύμα υψηλής τάσης.
  • Οι αρδευτές που λαμβάνουν νερό απ ευθείας από τις κεντρικές διώρυγες και όχι από το δίκτυο των ΤΟΕΒ να δηλώσουν τις αρδεύσιμες εκτάσεις τους στον οργανισμό μας ή τα υδρονομικά του όργανα διαφορετικά θα διώκεται για κλοπή νερού.
  • Να είναι προσεκτικοί στην διαρροή νερού προς τις στραγγιστικές τάφρους για την εξοικονόμηση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος