FOLLOW US: facebook twitter

Γ.Ν. Αμαλιάδας: Δρομολογείται η λειτουργία της νέας πτέρυγας

Ημερομηνία: 30-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

nosokomeio-amaliadas-nea-pteriga

Παρεμβάσεις για την ηλεκτροδότηση του ισογείου του κτιρίου  

Λύση για την άμεση λειτουργία της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλιάδας δίνει ο δήμος Ήλιδας, παρακάμπτοντας προβλήματα που αφορούσαν στην ηλεκτροδότηση του κτιρίου. Μια κίνηση που σκοπό έχει όχι απλά να διατηρήσει το νοσοκομείο «ζωντανό» αλλά και να οδηγήσει στην ανάπτυξή του. Πρόβλημα που υπήρχε σχετικά με τους υποσταθμούς που απαιτούντο για τη λειτουργία της πτέρυγας ξεπεράστηκαν με την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να αναλαμβάνει το κόστος της αναβάθμισης του υφιστάμενου υποσταθμού και όχι με την κατασκευή και δεύτερου που θα εκτόξευε το κόστος. Σε συνάντηση που έγινε χθες στο Λαζαράκειο συμμετείχαν ο δήμαρχος, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου κ. Μίρα, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου κ. Ρουμελιώτης και ο ανάδοχος του έργου.

Μιλώντας για το θέμα ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος τόνισε ότι «… εκτός από το πρόβλημα της έλλειψης του προσωπικού του νοσοκομείου της Αμαλιάδας υπάρχει και αυτό της πτέρυγας η οποία εδώ και δώδεκα χρόνια, από το 2004, δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η απόφαση που πήραμε όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι πως ο δήμος θα λειτουργήσει άμεσα την πτέρυγα αφού ηλεκτροδοτηθεί το ισόγειο της και αφού αναβαθμιστεί ο υπάρχον υποσταθμός της ΔΕΗ. Η λειτουργία του ισογείου θα γίνει αναβαθμίζοντας τον υπάρχον υποσταθμό. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, να βάλουμε μια πρίζα και τελειώσαμε. Διαπιστώσαμε ότι ι ισχύς του υπάρχοντα υποσταθμού επαρκεί, ωστόσο επειδή είναι πεπαλαιωμένος πρέπει να αναβαθμιστεί. Καταλήξαμε στον ανακεφαλαιωτικό πίνακα ο οποίος θα έρθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να μπορέσουν να ξεκινήσουν πάλι οι εργασίες» είπε ο δήμαρχος Ήλιδας.

Παράλληλα θα επανασυσταθεί επιτροπή παρακολούθησης του έργου με την συμμετοχή τεσσάρων παραγόντων, του δημάρχου, εκπροσώπου της ΥΠΕ, του νοσοκομείου και του υπουργείου Υγείας. Οι εμπλεκόμενοι φορείς της επιτροπής θα προτείνουν τα μέλη που θα συμμετάσχουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος