FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Επί της Αλός: Γλυκό απόγευμα με… γλυκές χειροποίητες δημιουργίες!

Ημερομηνία: 28-06-2022 | Συντάκτης:

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο 2ος Διαγωνισμός Ζαχαροπλαστικής που διοργάνωσε την Κυριακή στο Επιτάλιο ο Σύλλογος Επί της Αλός

Συμμετείχαν ως κριτές pastry chef ζαχαροπλαστείων του Πύργου που βράβευσαν τα καλύτερα γλυκά σε γεύση και πρωτοτυπία

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου



Ένα πολύ ξεχωριστό απόγευμα… πασπαλισμένο από ζάχαρη και πλημμυρισμένο από γλυκές γεύσεις , είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι όσοι βρέθηκαν το σούρουπο της Κυριακής στην πλατεία του Επιταλίου, στον 2ο Διαγωνισμό Ζαχαροπλαστικής που διοργάνωσε ο Σύλλογος Επί της Αλός, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Πολιτισμού Επιταλίου. Η πλατεία του Επιταλίου κατακλύστηκε από κόσμο, ενώ η διοργάνωση ήταν άψογη, αφού είχε προβλεφθεί ακόμα και η εγκατάσταση γιγαντοθόνης με προτζέκτορα για να μπορούν όλοι να παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα και να βλέπουν τις δοκιμές και τα γλυκά.

Τριάντα συνολικά χρυσοχέρες νοικοκυρές του χωριού- και με μια συμμετοχή εκτός Επιταλίου- έβαλαν τα δυνατά τους και διαγωνίστηκαν παρουσιάζοντας χειροποίητα γλυκά όλων των κατηγοριών, παραδοσιακά, σιροπιαστά, τούρτες, τάρτες και περισσότερο…. μοντέρνες δημιουργίες και παραδόθηκαν στους κριτές που ήταν pastry chef από τα ζαχαροπλαστεία Σμαρνάκη και “Προζύμι με μέλι” για να τα βαθμολογήσουν.

Το 1ο βραβείο καλύτερου γλυκού στην κατηγορία της γεύσης, έλαβε η κ. Ολυμπία Φιφλή.

Οι δύο κατηγορίες στις οποίες διαγωνίζονταν οι συμμετέχουσες που αντιστοιχούσαν και στα δύο πρώτα βραβεία, ήταν το πρώτο βραβείο για την γεύση και το πρώτο βραβείο για την πρωτοτυπία του γλυκού. Στην πρώτη κατηγορία της γεύσης του καλύτερου γλυκού, ισοψήφισαν οι Ολυμπία Φιφλή με μια τούρτα καραμέλα και η Νίκη Κλεφτονικολού με το γαλακτομπούρεκό της και οι κριτές τελικώς αποφάσισαν να δώσουν το πρώτο βραβείο στην κ. Ολυμπία Φιφλή επειδή έκριναν ότι το γλυκό της είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και τεχνικής στην παρασκευή του.

Αντιστοίχως το πρώτο βραβείο για την πρωτοτυπία του γλυκού της, μια πραγματικά ονειρεμένη μους τούρτα πραλίνα- καραμέλα με βατόμουρα και διάφορες γεύσεις που έκλεψε την παράσταση, δόθηκε στην κ. Εύη Τζάννε που είναι και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Επιταλίου Επι της Αλός. Τα βραβεία βεβαίως ήταν συμβολικά, καθώς σε όλες τις διαγωνιζόμενες δόθηκε μια λευκή ποδιά και ένα λικέρ προσφορά της Ποτοποιίας Μυλωνά, ενώ οι δύο νικήτριες των κατηγοριών γεύσης και πρωτοτυπίας, έλαβαν συμβολικά την κόκκινη ποδιά για να ξεχωρίζουν.

Η τούρτα με βατόμουρα της κ. Εύης Τζάννε έκλεψε την παράσταση και έλαβε το πρώτο βραβείο του πιο πρωτότυπου γλυκού.

Σκοπός, ωστόσο της εκδήλωσης δεν ήταν αυτή καθ’ εαυτή η ανάδειξη του καλύτερου γλυκού αλλά να δοθεί ένα κίνητρο, μια αφορμή στις γυναίκες του χωριού και της ευρύτερης περιοχής να συμμετέχουν σε μια δημιουργική διαδικασία με δικές τους παρασκευές, συνδράμοντας έτσι στην προσπάθεια για την τόνωση της κοινωνικής ζωής του τόπου, αλλά και της προβολής του γαστρονομικού πλούτου που διαθέτει κάθε τόπος και στην μαγειρική αλλά εν προκειμένω και στην ζαχαροπλαστική.

Βεβαίως όλος ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στην πλατεία του χωριού, απόλαυσε την διαδικασία του διαγωνισμού και φυσικά τα γλυκά που διαγωνίστηκαν και που έγιναν ανάρπαστα! Όσο για τις συνταγές , δίνονταν με καμάρι από…. χέρι σε χέρι για να μεγαλουργήσουν κι άλλες νοικοκυρές!
Ο Σύλλογος Επί της Αλός, που πήρε άριστα για την διοργάνωση, ανανέωσε το ραντεβού του για του χρόνου με τον 3ο Διαγωνισμό Ζαχαροπλαστικής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος