FOLLOW US: facebook twitter

Γλυκίσματα από τον Κωνσταντίνο Μαλτέζο: Creme brulee με φιστίκι

Ημερομηνία: 21-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Κοινωνία, Νέα

Ο pastry chef Κωνσταντίνος Μαλτέζος παρουσιάζει creme brulee με φιστίκι.

ΥΛΙΚΑ

1 κg γάλα

1 κg κρέμα γάλακτος

100 g πολτός φιστικιού

10 g φυστίκι

400 g κρόκους αβγών

90 g μαύρη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθέρμανση στον φούρνο μας στους 120 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα θερμαίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τον πολτό και την μισή ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθουν. Το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Σε μια μπασίνα χτυπάμε τους κρόκους αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη. Μόλις βράσει το μείγμα μας με το γάλα περιχύνουμε στην μπασίνα ανακατεύοντας γρήγορα.

Σερβίρουμε σε πιάτα γκρατεν στρογγυλά και ψήνουμε για 30 λεπτά. Ύστερα αφήνουμε να κρυώσει, να ψυχθεί και έτοιμες για σερβίρισμα.

Λίγο πριν πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και φυστίκι από επάνω και με ένα φλόγιστρο καραμελώμουμε την ζάχαρη και το φυστίκι παράλληλα.

Καλή μας όρεξη!!

Λίγα λόγια για τον pastry chef Κωνσταντίνο Μαλτέζο

“Από την παιδική μου ηλικία θαύμαζα την τέχνη της κουζίνας, την πειθαρχία, τη συνέπεια, τη δημιουργία, τη φαντασία! Αποφάσισα να ασχοληθώ με την ζαχαροπλαστική κοντά στο Λύκειο. Ήθελα να ακολουθήσω αυτήν την πορεία…

Στα 19 μου τελείωσα τη σχολή LE MONDE δίπλα σε κορυφαίους ζαχαροπλάστες, όπως ο κ. Χολέβας και ο κ. Ψιλόπουλος. Βγήκα με εφόδια και έπεσα κατευθείαν στα βαθιά δίπλα σε καλούς ζαχαροπλάστες που πάντα προσπαθούσα να πάρω το κάτι παραπάνω από αυτούς…

Βήμα βήμα και με δουλειά σε γνωστά ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα πήρα βάσεις και τώρα μένει φαντασία και πολύ μέλλον με συνεργασία με τους καλύτερους.”

Facebook: kostas.maltezos.5

Instagram: kostas__maltezos


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος