FOLLOW US: facebook twitter

Γιορτή 25ης Μαρτίου στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου

Ημερομηνία: 26-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου, η σχολική κοινότητα του 2oυ Γυμνασίου Πύργου   γιόρτασε  τον επικό απελευθερωτικό αγώνα του Γένους. Έναν αγώνα που υπήρξε μέγας σταθμός στην Ιστορία του Νεώτερου Ελληνισμού, καθώς-προπάντων- πέτυχε την ίδρυση του ελληνικού κράτους κι έτσι την παρουσία της Ελλάδας στον πολιτικό χάρτη του κόσμου.

Η γιορτή ξεκίνησε με την ανάγνωση από τον Δ/ντή  κ. Γεώργιο Κομιώτη, του μηνύματος του Υπουργού Παιδείας για την εθνική επέτειο.

Στη συνέχεια  μαθητές-τριες από όλες τις τάξεις  παρουσίασαν τις βαρύτατες θυσίες του ελληνισμού προκειμένου να συνεχίσει την ιστορική του πορεία. Απήγγειλαν με συγκίνηση δημοτική και μοντέρνα ποίηση, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν. Το ταξίδι στην Ιστορία  συνοδεύτηκε  από   προβολή των μεγάλων στιγμών του Αγώνα, έτσι όπως αποτυπώθηκαν  στους πίνακες κορυφαίων ζωγράφων Ελλήνων και ξένων.

Η γιορτή διανθίστηκε από τις αγγελικές φωνές των μαθητών-τριών   της χορωδίας, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μουσικής κ. Σακκά-Κυρίτση Κων/νας.

Την επιμέλεια και τον συντονισμό της γιορτής είχαν οι φιλόλογοι κ. Θεοδωροπούλου Νικολέττα και Μπόκιου Ανδριάνα.

Η γιορτή έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από όλους τους μαθητές και  των τριών τάξεων, στο προαύλιο του σχολείου, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών Φυσικής Αγωγής κ. Δανιελιάν Φωτεινής και Παπαδοπούλου Χαρίκλειας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος