FOLLOW US: facebook twitter

Γιορτές τέλος: Αποτοξίνωση προσώπου… Τώρα!

Ημερομηνία: 08-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Μετά τις γιορτές η αποτοξίνωση είναι ίσως η μόνη λέξη που γυρνάει στο μυαλό μας. Γι αυτό αμέσως μετά φροντίζουμε συνηθίζουμε να προσέχουμε τη διατροφή μας σε μια προσπάθεια να δώσουμε στον οργανισμό μας αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη, τόνωση και ευεξία. Μήπως όμως ξεχνάμε κάτι;

Οι ατασθαλίες των Χριστουγέννων με τα ξενύχτια, το αλκοόλ και το καθημερινό «βαρύ» μακιγιάζ είναι  καταστροφικά και για την επιδερμίδα του προσώπου μας, που έχει και αυτή ανάγκη της δικής της απότοξίνωσης.

Αν θέλετε λοιπόν να επαναφέρετε την υπέρλαμπρη όψη σας η παρακάτω σπιτική μάσκα είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσατε να κάνετε στο πρόσωπό σας μετά τις γιορτές.

Για να μπορεί να είναι αποτελεσματικότερη και να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, καλό είναι πριν την εφαρμογή της αποτοξινωτικής μάσκας να κάνετε ένα mini καθαρισμό.

Για τον mini καθαρισμό θα χρειασθείτε:

Ζεστό νερό 5-10 σταγόνες

αιθέριο έλαιο εσπεριδοειδών

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το ζεστό νερό και προσθέστε σας σταγόνες αιθέριου ελαίου εσπεριδοειδών. Στην συνέχεια βουτάτε μια πετσέτα στο μπολ και αφού την στύψετε, την απλώνετε πάνω σε καθαρό πρόσωπο. Ξαπλώνετε για 10’ αφήνοντας τον ατμό και τα αιθέρια έλαια να ετοιμάσουν το δέρμα σας να υποδεχθεί την αποτοξινωτική μάσκα.

Για την αποτοξινωτική μάσκα θα χρειασθείτε:

Μέλι

Ροδέλες αγγουριού

Εκτέλεση

Μετά τον καθαρισμό, απλώνετε μερικές κουταλιές μέλι στο πρόσωπό σας. Κατόπιν, εφαρμόζετε πάνω από το απλωμένο μέλι μερικές ροδέλες αγγουριού. Τοποθετήστε πάνω από τις ροδέλες αγγουριού μια ζεστή υγρή πετσέτα και ξαπλώστε για άλλα 10 με 15 λεπτά. Η υγρή πετσέτα θα επιτρέψει στο μέλι να διεισδύσει στο δέρμα σας και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του θα αποτρέψουν τον ερεθισμό και την ερυθρότητα ενώ το αγγούρι θα ανακουφίσει από το πρήξιμο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος