FOLLOW US: facebook twitter

Γιορτάζει τα 20χρονα γενέθλιά της στο Κτήμα Μπερτσάτου!

Ημερομηνία: 16-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

xromata-ilidas-synent-20xronia

Αύριο Κυριακή  η Ορχήστρα «Τα Χρώματα της Ήλιδας» δίνει μια μεγάλη συναυλία το Κτήμα Μπερτσάτου στο Σκουροχώρι

Τα γενέθλιά της 20χρονης πορείας της στον χώρο του καλού τραγουδιού και της συνεισφοράς της στα πολιτιστικά δρώμενα της Ηλείας, θα γιορτάσει η Ορχήστρα «Τα Χρώματα της Ήλιδας» την Κυριακή το βράδυ στο Κτήμα Μπερτσάτου στο Σκουροχώρι, με μια μεγάλη συναυλία, αφιέρωμα στο έντεχνο τραγούδι και σε κορυφαίους Έλληνες συνθέτες. Τα μέλη του Σωματείου παραχώρησαν χθες συνέντευξη τύπου, δίνοντας το στίγμα της αυριανής συναυλίας της Ορχήστρας.

Πρώτος πήρε το λόγο ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής – Ιδρυτής της Ορχήστρας – και πιανίστας Γιώργος Γκιντζίρης που κάλεσε τον κόσμο να πάει στον υπέροχο χώρο στο Κτήμα Μπερτσάτουπου φιλοξενεί την συναυλία και να απολαύσει αυτό το μουσικό ταξίδι που με τόση αγάπη έχουν ετοιμάσει τα «Χρώματα της Ήλιδας».

xromata-ilidas-20xronia-taxidi

«Η συναυλία της Κυριακής 17 Ιουλίου, γίνεται με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυση της ορχήστρας μας. Πραγματοποιείται στο Κτήμα Μπερτσάτου στο Σκουροχώρι στις 9 το βράδυ. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις όλα αυτά τα χρόνια ότι τοποθετείς ένα μικρό λιθαράκι στην πολιτιστική κίνηση και ανάπτυξη του τόπου. Και όπως πάντα αφιλοκερδώς. Η βραδιά θα περιέχει τραγούδια από όλη την πορεία μας σε ένα δίωρο πρόγραμμα σπουδαίων συνθετών και στιχουργών όπως: Μάνου Χατζιδάκι, Νίκου Γκάτσου, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοΐζου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανού και άλλων. Παράλληλα θα προβάλλονται εικόνες από αφίσες μας, προγράμματα και φωτογραφίες από συναυλίες καθώς και διάφορες πιο ανέμελες στιγμές. Για την κάλυψη των εξόδων μας έχουμε βάλει ένα μικρό αντίτιμο της τάξης των 5€ και η ορχήστρα θα προσφέρει στο κοινό ένα ποτήρι αναψυκτικό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Κτήμα Μπερτσάτου για την παραχώρηση του υπέροχου χώρου του, τους εθελοντές μας που πάντα προσφέρουν τη βοήθειά τους με χαρά και φυσικά τους χορηγούς μας που σε καιρούς δύσκολους πάντα μας στηρίζουν έμπρακτα. Η ώρα προσέλευσης για το κοινό ξεκινά στις 8 το βράδυ.»

Από την πλευρά του ο μουσικός – δεξιοτέχνης στο μπουζούκι αλλά και πρόεδρος του Σωματείου «Τα Χρώματα της Ήλιδας» Παύλος Αυγερινόπουλος, έκανε μια ιστορική αναδρομή της 20χρονης πορείας της ορχήστρας, από την πρώτη τους συναυλία το 1996 έως και σήμερα, με πάνω από 100 εμφανίσεις εντός και εκτός νομού, μια πορεία που έχει επιφυλάξει ωραίες στιγμές και στους ίδιους αλλά και στο κοινό:

«Η αρχή που έγινε το 1996 με την πρώτη συναυλία στις 15-9-1996 ήταν το ήμισυ του παντός για την πορεία της Ορχήστρας.

Εκτός από το Γιώργο Γκιντζίρη που ήταν ο εμπνευστής αλλά και ο Μαέ-στρος του μουσικού συνόλου, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και ο τότε Δήμαρχος Πύργου, αείμνηστος Γιώργος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έδωσε την ευκαιρία σε μια άγνωστη ορχήστρα νέων παιδιών να πραγματοποιήσει το αφιέρωμά της σε 7 Έλληνες συνθέτες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου.

Τραγουδιστές ήταν τότε ο Γιώργος Ζαχαρίου και η Σοφία Τζαβάρα.

Στη συναυλία αυτή η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία είχαν συμμετά-σχει και 4 μουσικοί, οι οποίοι εξακολουθούν να παίζουν στην Ορχήστρα μέχρι σήμερα. Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μίλησε στο τέλος με πολύ συγκινητικά λόγια και τίμησε το Γιώργο Γκιντζίρη με το σήμα της πόλης σε ασημένια πλάκα, μέσα σε βελούδινη θήκη.

Έκτοτε η Ορχήστρα πραγματοποίησε αφιερώματα στο ελληνικό τραγούδι με πάνω από 100 εμφανίσεις εντός και εκτός Νομού (Πάτρα, Τρίπολη, Κιάτο, Πλατάνια Μεσσηνίας) και σήμερα βρίσκεται στην ακμή της. Φέτος, με τον εορτασμό των 20 χρόνων από τη λειτουργία της, αποδεικνύει εμπράκτως ότι μια Ορχήστρα που ανθίσταται στην προχειρότητα και στη χαμηλή ποιότητα, μπορεί να σταθεί και να δημιουργήσει, ακόμα και σε μια επαρχιακή πόλη, που τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα.»

Καταλήγοντας ο κ.  Αυγερινόπουλος ανέφερε ότι στο μέλλον η Ορχήστρα θα πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο σε ευρύτερες συνεργασίες αδελφών σωματείων, υπερνικώντας ή ξεπερνώντας τα εμπόδια της εσωστρέφειας (πράγμα που ήδη κάνει, καθώς όλο και περισσότερο συνεργάζεται με άλλα πολιτιστικά σωματεία), να δημιουργήσει Ορχήστρα-φυτώριο από νεαρά μέλη και να ανοίξει τα φτερά της και σε άλλους Νομούς της Χώρας μας. Κάλεσε δε και τους τοπικούς φορείς να πράξουν το ίδιο, να νικήσουν δηλαδή την εσωστρέφειά τους και να στηρίξουν όχι μόνο τα «Χρώματα της Ήλιδας» αλλά και άλλα πολιτιστικά σωματεία που προσφέρουν Πολιτισμό στον τόπο μας.

xrwmata-ilidas

Οι συντελεστές της μουσικής παράστασης

Τέλος η γραμματέας του Σωματείου και τραγουδίστρια της Ορχήστρας Χαρά Σκουλαρίκου ανέφερε τα ονόματα των συντελεστών και τις λεπτομέρειες του προγράμματος:

«Στη βραδιά μας λαμβάνουν μέρος οι μουσικοί:

Παύλος Αυγερινόπουλος: Μπουζούκι

Γιώργος Γκιντζίρης: Πιάνο

Στάθης Δεββές: Ηλεκτρική Κιθάρα

Παναγιώτης Καψάσκης: Κρουστά

Τασία Κωστοβασίλη: Ακουστική Κιθάρα

Λίνα Λύγκα: Βιολί

Δημήτρης Μαλεβίτης: Μπάσο

Δημήτρης Πανδής: Τύμπανα

Θανάσης Πουλακίδας: Μπουζούκι

Νίκος Στεφανίδης: Ακουστική Κιθάρα

Τραγουδούν: Γιώργος Αδαμόπουλος και Χαρά Σκουλαρίκου

Μια μικρή ιστορική αναδρομή θα αφηγηθούν οι ηθοποιοί από τη Θεατρική Ομάδα Πύργου και μέλη των Χρωμάτων της Ήλιδας: Γιάννης Μανώλης και Νάνσυ Τζανετοπούλου.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος