FOLLOW US: facebook twitter

Γιορτάστηκε η Ναυμαχία της Κυλλήνης χθες το πρωί στο χώρο του λιμανιού

Ημερομηνία: 09-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Επετειακές εκδηλώσεις για να τιμήσουν τους πεσόντες στη «Ναυμαχία της Κυλλήνης», πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στο χώρο του λιμανιού παρουσία της πολιτικών, αυτοδιοικητικών και στρατιωτικών αρχών του νομού.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση στο ξωκλήσι του Αγ. Νικολάου, ακολούθησαν χαιρετισμοί των επισήμων, η ανάγνωση του ιστορικού της ημέρας και εν συνεχεία  η ρίψη στεφάνων στη θάλασσα, στη μνήμη των ηρώων. Στον πανηγυρικό της ημέρας, πραγματοποιήθηκε εκτενής αναφορά στα γεγονότα των χρόνων εκείνων και στη σημασία που είχε για τη διατήρηση των κυρίαρχων δικαιωμάτων της χώρας το Πολεμικό Ναυτικό.  Η Ναυμαχία της Κυλλήνης,  έλαβε χώρα στις 25 Νοεμβρίου 1825 μεταξύ του Οθωμανικού Στόλου αποτελούμενου από ναυτικές Μοίρες τουρκική, αιγυπτιακή, τυνησιακή κ.α. και τμήματος του Ελληνικού Στόλου που αποτελείτο μόνο από την υδραίικη Μοίρα.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της Ναυμαχίας της Κυλλήνης που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δημοτικού Λιμενικου ταμείου Κυλλήνης και της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ ) Παραρτήματος Ηλείας . , παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Α. Νικολακόπουλος, Δ. Καλαματιανός, Μ. Κατρίνης, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γ. Λέντζας, ο πρ. δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, ο πρόεδρος της  ΕΑΑΝ παραρτήματας Ηλείας Ζ. Υφαντής κ.α


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος