FOLLOW US: facebook twitter

Γιορτάστηκε ο Άη-Γιάννης ο Θεολόγος

Ημερομηνία: 09-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

ai-giannis-theologos2

Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Ήλιδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Ήλιδας το Σάββατο για την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στην Ακρόπολη της Αρχαίας Ήλιδας. Πολύς ήταν ο κόσμος που παρευρέθηκε στον Εσπερινό στο λόφο του Αη Γιάννη, ενώ οι γυναίκες του χωριού υποδεχόταν τους πιστούς με κεράσματα και γλυκά εδέσματα.

ai-giannis-theologos3

Μετά τον Εσπερινό ο κόσμος ακολούθησε με κατάνυξη την λιτάνευση της ιερής Εικόνας στα σοκάκια του χωριού και όλοι στη συνέχεια  κατέληξαν στην πλατεία όπου γεύτηκαν  τον πραδοσιακό μεζέ του Συλλόγου και απόλαυσαν την φιλοξενία του χωριού της Αρχαίας Ήλιδας.

ai-giannis-theologos4

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Άη – Γιάννη, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ήλιδας Χ. Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ Α. Νικολακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ν. Παναγιωτόπουλος και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Ν. Σαψάλης, ο πολιτευτής της ΝΔ Θόδωρος Βλαγκούλης, ο Γ.Γ  του δήμου Ήλιδας Λ. Πολυχρονόπουλος, εκπρόχωποι πολιτιστικών συλλόγων Καλυβίων και Αυγείου, οι εφημέριοι  και ο πρόεδρος του χωριού  Ν. Καγιανάς κ.α.

ai-giannis-theologos

Βεβαίως η βραδιά εξελίχθηκε σε γλέντι, το κέφι δεν άργησε να ανάψει και ο χορός κράτησε ως τα ξημερώματα. Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε πλούσια λαχειοφόρος με πολλά δώρα από καταστήματα της Αμαλιάδας και του δήμου Ήλιδας τους οποίους ευχαρίστησε ο Σύλλογος για την στήριξη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος