FOLLOW US: facebook twitter

Γιόρτασαν την Πρωτομαγιά στα Λεχαινά καλωσορίζοντας την άνοιξη (ΦΩΤΟΣ)

Ημερομηνία: 03-05-2022 | Συντάκτης:

Με επιτυχία η 8η Ποδηλατοδρομία Λεχαινών και ο στολισμός του μεγάλου Πρωτομαγιάτικου στεφανιού από τον Όμιλο Εθιμοτοπικών εκδηλώσεων και συλλόγων

Την Πρωτομαγιά γιόρτασαν καλωσορίζοντας την άνοιξη. για 8η χρονιά φέτος με την συμμετοχή πολύ κόσμου- μετά την αναγκαστική δίχρονη παύση λόγω πανδημίας- στα Λεχαινά και το Αλιευτικό Καταφύγιο, που συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Όμιλος Εθιμοτοπικών εκδηλώσεων Λεχαινών, μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο, την Αθλητική Ένωση Λεχαινών και την Φιλαρμονική “Ορφεύς”.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10 το πρωί της Κυριακής με την 8η Ποδηλατοδρομία Λεχαινών, όπου μικροί και μεγάλοι με τα ποδήλατά τους, μάλιστα συμμετείχαν πολλοί γονείς με τα παιδάκια τους, ξεκίνησαν με αφετηρία των πλατεία Αγίου Δημητρίου και προορισμό το Αλιευτικό Καταφύγιο. Εκεί στόλισαν το τεράστιο Πρωτομαγιάτικο στεφάνι που κατασκεύασε ο Όμιλος Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών, ένα έθιμο που έχει καθιερώσει τα τελευταία οχτώ χρόνια. Για το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι, πολλοί από τους συμμετέχοντες έφεραν λουλούδια από τους κήπους τους ή αγριολούλουδα στα καλαθάκια των ποδηλάτων τους και η κατασκευή του εξελίχθηκε σε μια πρωτόγνωρη γιορτή με γέλια και πολύ κέφι. Στο Αλιευτικό καταφύγιο τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια απολαμβάνοντας την εκδρομή τους, ενώ στην επιστροφή προσφέρθηκαν παγωτά και παράλληλα έγινε κλήρωση στους συμμετέχοντες με δώρο ένα ποδήλατο.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Μίγκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος