FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Βασιλακόπουλος: «Θέλουμε εκλογές, όχι πραξικόπημα»

Ημερομηνία: 02-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Επίθεση εναντίον του Λ. Αυγενάκη από τον απερχόμενο πρόεδρο της Ε.Ο.Κ.

Ο επί πολλά χρόνια Ηλείος πρόεδρος της Ε.Ο.Κ.,  Γιώργος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Open, «Δίκη», τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, αναφέρθηκε στη νέα αναβολή των εκλογών της Ομοσπονδίας μπάσκετ. Χαρακτήρισε ως «ντροπή» την εικόνα με τις κλούβες των ΜΑΤ έξω από το γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» την Κυριακή και υπογράμμισε ότι τίθεται θέμα χειραγώγησης των εκλογών, επιτιθέμενος στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο χαρακτήρισε ως «μπροστινό».

Ο Γ. Βασιλακόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Οι αρχαιρεσίες αναβλήθηκαν τουλάχιστον 4-5 φορές. Όλα αυτά γιατί ήθελαν να συντάξουν το μητρώο των σωματείων που θα είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν. Ποιοι; Η Πολιτεία και όχι ο αρμόδιος φορέας. Σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία θα ίσχυε αυτό, ότι αρμόδια είναι η αθλητική αρχή για να συντάξει το πρωτόκολλο των σωματείων με δικαίωμα ψήφου»

Για το αν υπήρχε πρόθεση χειραγώγησης των εκλογών: «Σαφέστατα, τώρα τι συζητάμε Από τα 935 σωματεία τελικά ενέκριναν τα 510 και έκλεισαν το μητρώο και δεν μπορούσαν να γραφτούν άλλα και αυτός ήταν ο λόγος που υπήρξε κι άλλη αναβολή και πήγαμε για τις 30 Μαΐου, διότι 5 μέρες πριν από τις αρχαιρεσίες του Μαρτίου μας έφεραν 25 σωματεία δικαστική απόφαση με εντολή να εγγραφούν με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Το εκλέγεσθαι όμως, θέλει τουλάχιστον 15 ημέρες πριν να υποβάλλουν αίτηση οπότε ήμασταν υποχρεωμένοι να τις αναβάλλουμε. Και φτάσαμε σε αυτά τα κωμικά, σαφώς αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά. Έχουμε αρχαιρεσίες, όχι πραξικόπημα, αρχαιρεσίες που είναι αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα του κάθε Έλληνα και της κάθε ελληνικής οργάνωσης. Είχαμε τα ΜΑΤ με τις κλούβες, ενώ το γήπεδο ήταν άδειο. Είχαν εκδώσει ΚΥΑ που θα ίσχυε από 31 και έβαλαν κατ’ εξαίρεση για τις αθλητικές αρχαιρεσίες να ισχύει από το Σάββατο για να προλάβουν να μην γίνουν οι εκλογές στην ΕΟΚ. Είναι εικόνες ντροπής που εκθέτει όλους μας. Είμαστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουμε, όχι πραξικόπημα, αρχαιρεσίες, έρχονται τα ΜΑΤ και οι κλούβες και αποκλείουν τον χώρο… Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο».

Για το αν όλο αυτό που γίνεται είναι έργο Αυγενάκη: «Νομίζω ότι είναι ο μπροστινός, εννοώ ότι υπάρχουν πίσω άλλοι που καθοδηγούν όλα αυτά…».

Για τον λόγο για τον οποίο είπε ότι θα γίνουν κανονικά οι εκλογές, ενώ υπήρχε απόφαση από την Πολιτεία να μην γίνουν: «Εμείς έχουμε μια εντολή δικαστηρίου να κάνουμε αρχαιρεσίες στις 30/5. Δηλαδή να παραβούμε τη δικαστική εντολή; Η ανακοίνωση της Αστυνομίας πήγε στην μπάντα και βγήκε ΚΥΑ. Το σκεπτικό της απόφασης του δικαστή επαινεί την υπάρχουσα διοίκηση, αυτή που προκήρυξε τις αρχαιρεσίες διότι γίνεται σε ένα χώρο που χωράει 18.000 άτομα και έχει καλέσει 600».

Για το αν θα γίνουν οι εκλογές σε 45 ημέρες: «Δεν το ξέρω, δεν μπορείς να παρακολουθήσεις αυτές τις εξελίξεις που δεν είναι ομαλές. Έχουν αναβληθεί 4 φορές και μία τώρα 5. Προσπαθούν να βρουν τον τρόπο μέσω των οποίων θα εκλέξουν με μειωμένες παρουσίες, με εκείνο, με το άλλο, τη διοίκηση που αυτοί θέλουν, τι πρόβλεψη να κάνεις; Εμένα μου αφαίρεσαν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, το αφαίρεσαν και σε άλλους. Οι Συνταγματολόγοι μου λένε ότι είναι αντισυνταγματικό και να προσφύγω, δεν θέλω να προσφύγω. Δεν είναι δυνατόν όμως, να λένε ότι τις εκλογές δεν τις θέλει ο Βασιλακόπουλος, για όνομα του Θεού. Εκλογές θέλουμε, σας είπα, να κάνουμε και όχι πραξικόπημα, πραξικόπημα κάποιοι άλλοι αντιγράφουν…».

Για το ότι  λένε πως ο Βασιλακόπουλος θέλει τον Παπανικολάου, ο Αυγενάκης τον Φασούλα, ο άλλος τον Λιόλιο: «Ο Βασιλακόπουλος εκπροσωπεί τον Βασιλακόπουλο κατά τον καλύτερο τρόπο. Έχει κάνει δήλωση ότι δεν ασχολούμαι με αυτό το κατασκεύασμα που προσπαθεί να επιβάλλει η Πολιτεία. Εγώ θα αγωνιστώ για την διαφάνεια και την επιβολή των δημοκρατικών αξιών που έχουμε υπηρετήσει τόσα χρόνια».

Για εκλογές με φυσική παρουσία: «Δεν επιμένω εγώ, έχω εδώ μπροστά μου την δικαστική απόφαση που το λέει. Δεν επιμένω εγώ, το περιγράφει η δικαστική απόφαση. Ο δικαστής το λέει, δεν το σέβονται, εγώ δεν σέβομαι τον δικαστή ή κάποιοι άλλοι; Εκλογές θέλουμε να γίνουνε όλοι και όχι πραξικοπήματα, όπως μέχρι στιγμής γίνονται…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος