FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Τσαντίλης: «Να δώσουμε το 100% για να πάρουμε τον τίτλο»

Ημερομηνία: 29-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Γιώργος Τσαντίλης δήλωσε υπερήφανος για ό,τι έχει καταφέρει φέτος ο Ενιπέας.
Ο αρχηγός του Ενιπέα μιλά για τον «τελικό» του Σαββάτου με τον Ξενοφώντα

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Η ημέρα της κρίσης πλησιάζει στο πρωτάθλημα της Α1 DEDALOS SECURITY. Το Σάββατο στις 5.30μ.μ., στο γήπεδο Λαντζοΐου, Ενιπέας και Ξενοφών ερίζουν για τον τίτλο του πρωταθλητή Ηλείας, της σεζόν 2018-2019. Ο Ενιπέας χρειάζεται να μη χάσει για να καρπωθεί την επιτυχία όλης της φετινής πορείας, όπου σχεδόν από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο αρχηγός και σημαία της ομάδας τα τελευταία τέσσερα  χρόνια, Γιώργος Τσαντίλης, μίλησε στην «Πρωινή» για το ντέρμπι του Σαββάτου και διατράνωσε την πίστη του για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο 37χρονος μεσοεπιθετικός μίλησε αρχικά για την εν γένει πορεία του Ενιπέα τα τελευταία χρόνια και φέτος, αναφέροντας τα εξής:

«Η ομάδα έχει κάνει σημαντικό αγώνα τα τελευταία χρόνια για να φτάσει εδώ που είναι, σε αυτό το επίπεδο, χάρη στο βασικό  χορηγό όλα αυτά τα χρόνια, τον Νίκο Μπακοβασίλη, αλλά και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο. Για να πρωταγωνιστήσει μια ομάδα όπως ο Ενιπέας, σίγουρα χρειάζεται έναν άνθρωπο  που να διαθέσει χρήματα και χρόνο. Ταυτόχρονα, η ομάδα έχει ανθρώπους δίπλα της, που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο, που μας στηρίζουν, ο καθένας με τον τρόπο του. Ο Ενιπέας, επιπλέον, διαθέτει καλό προπονητή και καλούς παίκτες και όλοι έχουν προσφέρει από τον μικρότερο ως το μεγαλύτερο. Είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα μας. Πάμε από την αρχή τη σεζόν πρώτοι στο πρωτάθλημα, έχουμε παίξει όμορφο ποδόσφαιρο και στα πλέι-οφ διατηρούμαστε στην κορυφή, δείχνοντας σταθερότητα και χαρακτήρα. Δεν είναι εύκολο να είσαι πρώτος όλη τη σεζόν. Σίγουρα υπάρχει άγχος, τα πόδια βαραίνουν, όλοι θέλουν να σε κερδίσουν, κάτι που είναι φυσιολογικό. Παρόλα αυτά, η ομάδα μας άξια πήρε την πρώτη θέση και πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι με τον Ξενοφώντα, που είναι εξίσου καλή ομάδα. Ένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Εδώ που φτάσαμε είμαστε υποχρεωμένοι, χωρίς να έχουμε να αποδείξουμε τίποτα σε κανέναν, να δώσουμε το 100% για να φέρουμε το πρωτάθλημα στο Λαντζόι».

Ο Γιώργος Τσαντίλης εκθείασε τον ισχυρό άνδρα του Ενιπέα, Νίκο Μπακοβασίλη.

Στην ερώτηση για το πού θα κριθεί το ματς, ανέφερε:

«Παίζουμε για δύο αποτελέσματα αλλά επειδή έχω βρεθεί αρκετές φορές σε αυτή τη θέση, θεωρώ πως το άγχος ίσως να το έχουμε εμείς. Θα πάμε για τη νίκη και όχι για την ισοπαλία. Είμαστε μια ομάδα που παίζουμε πάντα για τη νίκη. Σίγουρα είναι πλεονέκτημα το γεγονός πως  μας κάνει και η ισοπαλία, όμως δεν θα παίξουμε γι αυτή, αλλά για  να κερδίσουμε. Το ματς πιστεύω πως θα κριθεί στη δύναμη και το πάθος, γιατί είναι ένα παιχνίδι «τελικός» και δεν έχει σημασία το θέαμα που θα προσφέρεις αλλά το αποτέλεσμα. Επίσης, θέλω να γίνει ένα καλό παιχνίδι, μακριά από τραυματισμούς, διότι είδαμε πολλά στα ματς με τη Ζαχάρω».

Για το αν οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες, είπε:

«Σίγουρα, ο Ξενοφών έχει παίκτες βαρόμετρα, όπως κι εμείς άλλωστε. Και οι δύο ομάδες, όμως, είναι ομάδες συνόλου, γι’ αυτό έχουν φτάσει ως εδώ. Καθεμία έχει τα ατού της, γνωρίζει η μία το παιχνίδι της άλλης. Ο Ξενοφών είναι αλήθεια πως μας έχει δυσκολέψει πολύ φέτος σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά αυτό δεν μας επηρεάζει».

Στην ερώτηση αν το πλεονέκτημα της έδρας και των βαθμών  του Ενιπέα αντισταθμίζεται από το ψυχολογικό πλεονέκτημα που έχει ο Ξενοφών από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις (τρεις νίκες, μια ισοπαλία), ο Γιώργος Τσαντίλης τόνισε:

«Το ότι δεν έχουμε κερδίσει τον Ξενοφώντα ήταν και θέμα ατυχίας. Στο πρώτο ματς στον Πύργο φέραμε 0-0 και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Στο Λαντζόι, στον αγώνα Κυπέλλου, χάσαμε 0-1 και δεν μπορώ να πω ότι η ομάδα μας μπήκε μέσα για το κυνηγήσει. Όχι πως μας ήταν αδιάφορο, αλλά δεν παίξαμε όσο δυνατά θα μπορούσαμε. Και μάλιστα χάσαμε πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Στα πλέι-οφ, στην Κρέστενα σταθήκαμε πάρα πολύ καλά και αξίζαμε τη νίκη. Την οποία νίκη δεν αξίζαμε στη Ζαχάρω, αλλά την πήραμε. Δεν συμφωνώ με αυτό που λένε πως ο Ξενοφών μας έχει πάρει τον αέρα. Μπορεί να ήταν τυχερός σε κάποια σημεία, ως εκεί. Σίγουρα είναι μια καλή ομάδα, αλλά πιστεύω πολύ στις δικές μας δυνατότητες. Μην ξεχνάμε πως τα τελευταία δύο χρόνια είμαστε αήττητοι στην έδρα μας για το πρωτάθλημα και την περσινή σεζόν και τη φετινή. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος, που αναμένεται να είναι πολύς στο Λαντζόι και μακάρι να είναι η ομάδα μας αυτή που θα πάρει το πρωτάθλημα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος