FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος-Ραφαήλ Μπατζαλής-1ος στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης: Το πρωί δουλειά στις λαϊκές και το βράδυ στο σχολείο!

Ημερομηνία: 29-08-2020 | Συντάκτης:

Μια πρωτιά που σίγουρα αποκτά μεγαλύτερη αξία, είναι αυτή του 19χρονου Γιώργου- Ραφαήλ Μπατζαλή, που κατάφερε ως μαθητής του Εσπερινού  Λυκείου Αμαλιάδας, να εισαχθεί πρώτος στο  Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης! Και βεβαίως η περίπτωση ενός παιδιού του μόχθου, που την ημέρα δουλεύει για το μεροκάματο  και το βράδυ πηγαίνει σχολείο για να ακολουθήσει τα όνειρά του, πάντα θα είναι ξεχωριστή!

Ο Γιώργος, από μικρό παιδάκι, μεγάλωσε μέσα στους πάγκους των  πωλητών λαϊκών αγορών στην Αμαλιάδα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ηλείας, βοηθώντας τον πατέρα του Νίκο σχεδόν σε καθημερινή βάση,  κυρίως για να μαθαίνει πώς βγαίνει το μεροκάματο αλλά και για να προσφέρει και αυτός στην οικογένειά του, χωρίς ωστόσο να αφήνει στην άκρη τα μαθήματά του. Πάντα προσπαθούσε να συνδυάσει και τα δύο, γι αυτό και ακολούθησε το Εσπερινό Λύκειο Αμαλιάδας για εργαζόμενους μαθητές.  Όπως ο ίδιος μας εκμυστηρεύτηκε αυτό δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα « αφού πολλές φορές έπαιρνα τα βιβλία μου και θα διάβαζα στον πάγκο της λαϊκής, γιατί δεν προλάβαινα και δεν ήθελα να έχω κενά, όμως αυτό δεν με ενοχλούσε, ήταν τρόπος ζωής. Βεβαίως έκανα και φροντιστήρια κάποια απογεύματα, αλλά τα συνδύαζα όλα και τελικά τα κατάφερα, παρότι αγωνιούσα γι αυτό και εννοείται ότι είμαι πολύ χαρούμενος.»

Μάλιστα μας λέει με περίσσια σεμνότητα, ότι η πρωτιά στην σχολή  που πέρασε δεν έχει και μεγάλη σημασία, αφού δεν εισάγεται μεγάλος αριθμός φοιτητών σε αυτή, ήταν όμως έτσι κι αλλιώς η πρώτη του επιλογή γιατί πάντα ήθελε να ασχοληθεί με τον τομέα της Διοίκησης, του Τουρισμού και των επενδύσεων θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών έχει μέλλον στη χώρα μας και πολλές επιλογές για επαγγελματική αποκατάσταση.

Ο Γιώργος- Ραφαήλ, φαίνεται ώριμο παιδί και κατασταλαγμένο από τις απαντήσεις του, που ξέρει ακριβώς τι θέλει: «Την σχολή που ήθελα να ακολουθήσω την είχα επιλέξει από την αρχή, αυτό που έπρεπε να σκεφτώ ήταν η επιλογή της πόλης που θα ήθελα να σπουδάσω. Επέλεξα λοιπόν το Ηράκλειο της Κρήτης, αφενός γιατί είναι μια υπέροχη πόλη, τουριστικά αναπτυσσόμενη και αφετέρου γιατί εκεί έχω και αρκετές γνωριμίες και θεωρώ ότι στο μέλλον θα μπορέσω σε ότι αφορά την επαγγελματική μου αποκατάσταση να έχω πολλές εναλλακτικές. Στο τρίτο έτος της σχολής, επιλέγεις κατεύθυνση Τουρισμού ή διοίκησης επιχειρήσεων, αλλά αυτό θα το δω στην πορεία, δεν ξέρω ακόμα ποιον από τους δύο τομείς θα ακολουθήσω, με ενδιαφέρει όμως ότι έχει σχέση με επενδύσεις. Ελπίζω να τα καταφέρω…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος