FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργης Δόξας: Το καλό να λέγεται, να υπο-στηρίζεται, και να επιβραβεύεται…

Ημερομηνία: 14-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Πύργου

Του Γιώργη ΤάΚη Δόξα

Αξίζει (και πρέπει) να γίνει γνωστό ότι στον ΠΥΡΓΟ (της Ηλείας) λειτουργεί και προσφέρει ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για Παιδιά (από οικονομικά ανήμπορες οικογένειες της Ηλείας) με Ειδικές Ανάγκες.

Το ΕΕΕΕΚ Πύργου αποτελεί – κατά την γνώμη μου – μια Φωτεινή Κοινωνία με Αγάπη – Πίστη – Σεβασμό – Εκπαίδευση· ένας δρόμος Αλληλεγγύης κι Ελπίδας γι’ αυτά τα Παιδιά που οφείλει η ΚΟΙΝΩΝΙΑ και να στηρίξει· και να αγαπήσει· και να τους δώσει «δρόμο ζωής» για το Αύριο.

Εκεί (στο Ειδικό Σχολείο/Εργαστήριο) παράγεται και παρέχεται σημαντικό Έργο, παρ’ όλα τα ουσιαστικά προβλήματα (επί καθημερινής βάσης) που αντιμετωπίζει η Εκπαιδευτική Ομάδα (Η Διευθύντρια κ. Αγγελική Πετρόγιαννη, η Υποδιευθύντρια κ. Παναγιώτα Τάγαρη και το σύνολο των Εκπαιδευτικών) όπως:

Σχολικές Αίθουσες σε λυόμενα ( η ισχύς λειτουργία έχει λήξει πριν πέντε (5) χρόνια) – χωρίς θέρμανση – χωρίς κάλυψη βασικών λειτουργικών δαπανών.

Αλλά το Εργαστήριο δρα και πρωτοπορεί, όπως:

Πρώτο βραβείο για την εργασία ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ του free mobility με «κέρδος» την Τιμητική συμμετοχή Εκπαιδευτών και φοιτητών από 23-26 Ιουνίου 2019 στις Βρυξέλλες (επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκά δίκτυα NGOs).

Στο ενημερωτικό υλικό του ΕΕΕΕΚ αναφέρεται: Το Σχολείο Μας είναι ένας σημαντικός φορέας στη ζωή των Παιδιών με ΑΝΑΠΗΡΙΑ. Είναι ο αιώνας σταθμός για την αυτονόμηση και την κοινωνική ένταξη, χρειάζεται δε προσπάθεια και καθημερινή αξιολόγηση των αναγκών, ώστε οι ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού να αξιοποιούνται κατάλληλα πάντοτε με Σεβασμό και κατανόηση. Αθλητικές Δράσεις, κατασκευές, Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ευρωπαϊκούς χώρους αποτελούν κεντρικούς άξονες για το Σήμερα και για το Αύριο των ΠΑΙΔΙΩΝ – ΜΑΘΗΤΩΝ.

Πάντοτε δρω ως ο μαχητής της Κοινωνικής Θέσης: αν αφήσουμε (επιτρέψουμε) τις (οποιεσδήποτε) βρωμιές ή ακαθαρσίες να επιπλέουν στην Ζωή και δεν «ανασύρουμε από τον Κοινωνικό βυθό· Το ΚΑΛΟ, ό,τι στραβό – ανάποδο – αρνητικό συμβαίνει είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ (κάθε)  ΠΟΛΙΤΗ. Δυστυχώς ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν υποΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ Το ΚΑΛΟ· Το ΘΕΤΙΚΟ· το ΑΞΙΟ· Το ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Μόνον η συστηματική  (και τεκμηριωμένη) αναφορά και πολύμορφη υποΣΤΗΡΙΞΗ του Δημιουργικού και Καλού, θα αποτελέσει την ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ του ΗΘΟΥΣ· της ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΣ· και της (πολλαπλής) ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.

Ζωντανό (και φωτεινό) γεγονός είναι το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για την ΗΛΕΙΑ και την ΕΛΛΑΔΑ. Πιστεύοντας δε ότι αυτό το ΑΞΙΟ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ πρέπει (και αξίζει) ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ, εύχομαι (και ελπίζω) ΠΟΛΙΤΕΣ και ΦΟΡΕΙΣ της Ηλείας ως μια κοινωνική Ψυχή/καρδιά να εκφράσουμε την πεποίθησή μας προς τον πολιτιστικό Φορέα της Χώρας (ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ) όπως το ΕΕΕΕΚ τύχει της δέουσας Τιμής με την αντίστοιχη Βράβευση κατά την φετεινή Τελετή.

Μακάρι, οι ΑΞΙΟΙ οι ΜΑΧΗΤΕΣ· και οι «ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ» να δικαιώνονται!…

ΓΙΩΡΓΗΣ Τάκη ΔΟΞΑΣ*

*ή Η Κοινωνία του Ενός…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος