FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργης Δόξας: Είναι ΕΔΩ, δυνατός και δημιουργικός ο καθοδηγητής των νεανικών μας επαναστάσεων στην Ηλεία Κώστας Δ Τσίγκανος

Ημερομηνία: 25-11-2020 | Συντάκτης:

Μπορεί για τις Εφηβικές (και Μαθητικές) «Συμμορίες» (στον Πύργο της Ηλείας) να υπολογιζόμουν ως Αρχηγός, στην ουσία ο Καθοδηγητής ήταν ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ. Γνωστός με το κοινωνικό επώνυμο ως Κοπά και πρωτότοκος του εκλεκτού Ειρηνοδίκη κ. Νιόνιου (και γνωστού ως ο Κύριος με το παπιγιόν).

Τον «φέρνω στη Δημόσια επιφάνεια» γιατί συνεχίζει να μας ξαφνιάζει και να μας εντυπωσιάζει με την (συνεχιζόμενη) καλλιτεχνική (πολύμορφη) Δημιουργία του. Άλλοτε με βιβλία, άλλοτε με Έργα Ζωγραφικής, άλλοτε με Κατασκευές. Ειλικρινά τον Εκτιμώ και τον Θαυμάζω τον Κοπά. Πάντοτε Γενναίος· Σταθερά Δυνατός· Επίμονα Δημιουργικός· και διαχρονικά μια ξεχωριστή Προσωπικότητα: Έμπνευσης· Ήθους· Φιλίας· Ανθρωπιάς· Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Όσα χρόνια να περάσουν με Γεγονότα επίπονα και αντιφατικά ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ (ή Κοπά) για Μας ΟΛΟΥΣ τους Παιδικούς Φίλους και «Συναγωνιστές» θα παραμένει σημείο αναφοράς ως ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΩΝ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ. ΓΙΑ ΜΑΣ: τον Τάκη (ΨΩΜΑ), τον Κώστα (ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΑ), το Νάσο (ΠΑΚΙΑ), τον Τάσο (ΚΕΦΑΛΟ), τον Γιάννη (ΠΑΠΑΚΟΥΡΗ), τον Γιάννη (ΚΟΥΡΣΑ), τον Γιώργο (ΒΕΖΟΥΒΙΟ), τον Χάρη (ΚΟΚΟΡΟΜΥΑΛΟ), τον Αριστείδη (ΤΟΠΙΝΤΖΗ), τον Ανδρέα (ΜΑΜΑΚΟ) κ.λπ., δηλαδή τους «επαναστάτες» με πολλά δρώμενα και μπροστάρη τον Βελή (ή Τρελό) (εμένα) πάντοτε με την ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ Δ. ΤΣΙΓΚΑΝΟ (ή Κοπά).

Κάθε φορά που τον συναντώ μαζί με την Άλφα (κάθε Κυριακή πριν τον Κορονοϊό) πάντοτε η Ψυχή· η Καρδιά· και η Μνήμη είναι το ταξίδι προς τα Επαναστατημένα Εφηβικά Χρόνια του Πύργου (Ηλείας) και το χαίρεται· και τον απολαμβάνει· και «τον λυτρώνει» από το τραγικό πρόβλημα της υγείας του που τον ταλαιπωρεί εδώ και δώδεκα χρόνια (εγκεφαλικό επεισόδιο).

Και ξεκινάμε το ταξίδι: την μια με το μεγάλο (σε όγκο πολιτών) Συλλαλητήριο για την Κύπρο, την άλλη με τις μαθητικές απεργίες επί εποχής Δούκα, την άλλη με ομαδική επιδρομή για κλοπή πορτοκαλιών, την παράλλη (με την δια μέσω της λίμνης Αγουλινίτσας) με βάρκα η ναυτική εκστρατεία για την απελευθέρωση της Κύπρου και οι συνεχείς συγκρούσεις στην Μαγδάλω (Φρούριο) με διάφορες «συμφορίες»: ως και η «έντεχνη» διοργάνωση των χορευτικών πάρτυ με τα πρώτα καρδιοχτύπια που γινόντουσαν στο πολλαπλάσιο από τους ήχους του ακορντεόν του κοκορόμυαλου Χάρη και του εκλεκτού βερμούτ.

Ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ (ή Κοπά) σπούδασε Νομικά και Οικονομικά και διέπρεψε ως έγκριτος Δικηγόρος στην Αθήνα. Οι Νομικές (και Οικονομικές) περγαμηνές δεν του στέρησαν τις τρεις (3) μεγάλες Αγάπες της ζωής: την Κυπαρισσία, την Τέχνη και την Σύντροφό του Πίτσα Γκικάκη. Αυτά τα τρία (3) δεδομένα αποτελούν την καθημερινή Ελπίδα και Πίστη για να παραμένει Δυνατός – Δημιουργικός και Ανθρωπιστής.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι το Σκοτάδι της υγείας καθημερινά το φωτίζει με το απύθμενο ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ. Με το αυτό ηγετικό εργαλείο που «άνοιγε τις νεανικές μας Επαναστάσεις» στον (τότε) μικρόκοσμο του Πύργου της Ηλείας.

Φίλε Κώστα, καθημερινά Δυνατός και Δημιουργικός.

ΓΙΩΡΓΗΣ ΤάΚη ΔΟΞΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος