FOLLOW US: facebook twitter

Γιατί η 17χρονη βραβεύτηκε για το ψεύτικο e-shop καλλυντικών που δημιούργησε

Ημερομηνία: 22-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Τα στοιχεία για την αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια του lockdown, οδήγησαν την έφηβη μαθήτρια από την Πολωνία, να δημιουργήσει ένα ψεύτικο e-shop καλλυντικών που παρείχε υποστήριξη στα θύματα που ήταν εγκλωβισμένα στο σπίτι τους.

Η ιδέα της κέρδισε τo Βραβείο Πολιτικής Αλληλεγγύης της ΕΕ και 10.000€.

“Πρώτα άκουσα για την αύξηση της ενδοοικογειακής βίας στο lockdown. Μετά έμαθα για τη Γαλλική πρωτοβουλία, όπου τα θύματα πηγαίνοντας στα φαρμακεία και ζητώντας μία συγκεκριμένη μάσκα, ειδοποιούσαν τον φαρμακοποιό για το κίνδυνο που αντιμετώπιζαν” εξηγεί η Krystyna Paszko.

‘Ετσι τον Απρίλιο, η 17χρονη, δημιούργησε το e-shop “Camomiles and Pansies”. Κάθε παραγγελία, ήταν ένα κρυφό μήνυμα που έστελναν τα θύματα. Η on line παραγγελία ήταν στην πραγματικότητα μία κρυφή συζήτηση με ψυχολόγο. Αν κάποιο θύμα ολοκλήρωνε την παραγγελία, βάζοντας και διεύθυνση, ουσιαστικά καλούσε να ενημερωθούν οι αρχές ότι κινδυνεύει και να πάνε  σπίτι της.

Μέσα σε λίγους μήνες, 350 άτομα βρήκαν βοήθεια μέσα από το “e-shop” της Krystyna Paszko. Το 90% ήταν γυναίκες κάτω των 40 ετών.

Όταν η Krystyna ανακάλυψε ότι είχε κερδίσει το Βραβείο Πολιτικής Αλληλεγγύης της ΕΕ, ήταν περήφανη που ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα βρέθηκε επιτέλους στο επίκεντρο.

Πηγή: BBC


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος