FOLLOW US: facebook twitter

Β. Γιαννόπουλος: «Κανονικά η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία. Επιλύθηκαν τα μεμονωμένα προβλήματα της πρώτης ημέρας»

Ημερομηνία: 16-09-2020 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι η μοναδική στην χώρα που κατάφερε και προώθησε τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα ο διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου της μεταφοράς των μαθητώνγια το σχολικό έτος 2020-21, καλύπτοντας τις πραγματικές ανάγκες, όπως αυτές έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Είναι δε η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, καθώς τα προηγούμενα χρόνια η μεταφορά, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, γινόταν με επέκταση των συμβάσεων του προηγούμενου σχολικού έτους, με συνέπεια, για μεγάλα διαστήματα να μην πραγματοποιείται η μεταφορά σημαντικού αριθμού μαθητών, οι οποίοι για πρώτη φορά φοιτούσαν,είτε σε νέαείτε σε διαφορετική σχολική μονάδα ή βαθμίδα εκπαίδευσης (Α/θμια – Β/θμια).

Οι εργαζόμενοι στα τμήματα «Παιδείας» και «Προμηθειών και Υπηρεσιών» της Π.Ε Ηλείας, κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια, και παρά τα σοβαρότατα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που προκλήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (π.χ έλλειψη προσωπικού, άδειες ειδικού σκοπού, προώθηση και επίλυση έκτακτων ζητημάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας) κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις διαγωνιστικές διαδικασίες έγκαιρα. Έτσι, τρεις ημέρες πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους (σ.σ την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020) η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε το “Πρακτικό αποσφράγισης και αξιολόγησης οικονομικών προσφορών της 1ηςΠρόσκλησης Υποβολής Οικονομικών Προσφορών για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το σχολικό έτος 2020-2021”. Η απόφαση αυτή δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, οι δε μεταφορείς ενημερώθηκαν ηλεκτρονικά από το “Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ)” για τα αποτελέσματα. Παράλληλα, το πρωί της Δευτέρας,  η Υπηρεσία μας, προχώρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους μεταφορείς και στην αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων για την καταγραφή τυχόν προβλημάτων. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών εκτελούνται κανονικά, σε ποσοστό άνω του 90%, ενώ τα όποια μικροπροβλήματα, αφορούσαν σε μεμονωμένες περιπτώσεις και ειδικότερα στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου. Η ελλιπής ενημέρωση του μεταφορέα από το Σύστημα, και ένα τεχνικό πρόβλημα σε όχημα μεταφοράς (μινι μπας) είχε ως αποτέλεσμα να μην εκτελεστούν αυτά τα δρομολόγια. Ωστόσο, σε επικοινωνία που είχα προσωπικά με τον μεταφορέα, έλαβα τη διαβεβαίωση, ότι από αύριο Τετάρτη, θα εκτελεστούν και αυτά κανονικά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά διάφορα αρνητικά σχόλια που έχουν “ανακυκλωθεί” τις τελευταίες ημέρες, δεν έχω πρόθεση να μπω σε μια άσκοπη διαδικασία στείρας αντιπαράθεσης με κανέναν, για την πολιτική εκμετάλλευση ενός τόσο ευαίσθητου θέματος. Αισθάνομαι όμως πικρία και θεωρώ άδικο να κατηγορείται η Υπηρεσία και εγώ προσωπικά για έλλειψη ενδιαφέροντος και αδιαφορία, από την στιγμή κατά την οποία έχουμε καταβάλει τόσο μεγάλη προσπάθεια γι’ αυτό το σοβαρό ζήτημα, με τα παραπάνω αναφερόμενα αποτελέσματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ