FOLLOW US: facebook twitter

Β. Γιαννόπουλος στην «Πρωινή»: «Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού»

Ημερομηνία: 09-08-2021 | Συντάκτης:

Περί οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού, έκανε λόγο με δηλώσεις του στην «Πρωινή» ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι η δοκιμασία για το Νομό μας, δεν έχει ακόμα τελειώσει. «Για 5η συνεχή ημέρα, γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια, απο φορείς, πυροσβεστικές και στρατιωτικές δυνάμεις και πολίτες για να τιθασευτεί το “τέρας” της πυρκαγιάς, που έχει κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών. Η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη, αλλά θα μας βρει και πάλι ενωμένους» είπε και πρόσθεσε «Η σχεδόν ταυτόχρονη έναρξη πυρκαγιών σε εφτά διαφορετικά σημεία, σε δασώδεις, δύσβατες και απόκρημνες περιοχές, σε οικισμούς πέριξ της Αρχαίας Ολυμπίας, μαρτυρά τη στόχευση των εμπρηστών, καθώς είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού. Δυστυχώς, μιλάμε για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα με τεράστιες επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής και της καθημερινότητας μας αλλά και για μια μεγάλη οικονομική καταστροφή, καθώς η φωτιά στο πέρασμά της κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, σε δεκάδες τοπικές κοινότητες – κυρίως – του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και του Δήμου Πύργου, η πλειοψηφία των κατοίκων των οποίων, ασχολούνται κατά κύριο λόγω με την γεωργία και την κτηνοτροφία.

Ωστόσο, αυτό που προέχει σήμερα είναι να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά. Κι αυτό αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του Πυροσβεστικού Σώματος και όσων συνεπικουρούμε στο δύσκολο έργο του, σε μια περίοδο που κλήθηκε να αντιμετωπίσει καταστροφικές πυρκαγιές και στην Αττική αλλά και στην Εύβοια και στη γειτονική μας Μεσσηνία».

Ο κ. Γιαννόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετέχουν με αυτοθυσία στην επιχείρηση κατάσβεσης. «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια και να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αξιόμαχους αξιωματικούς και τους μάχιμους πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι δουλεύουν ακατάπαυστα όλες αυτές τις ημέρες, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τα βιολογικά τους όρια και τις αντοχές τους, αδιαμαρτύρητα και με το ίδιο σθένος, για να προφυλάξουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών. Σημαντική είναι επίσης και η βοήθεια του Στρατού και της Αστυνομίας, ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ενισχύει το έργο της Πυροσβεστικής με το σύνολο των μηχανημάτων έργων που διαθέτει, με τους συνεργαζόμενους ιδιώτες ιδιοκτήτες μηχανημάτων, και με ο,τιδήποτε μας ζητηθεί.

Κλείνοντας θα πρέπει να κάνω ιδιαίτερη αναφορά σε όλους τους κατοίκους των χωριών που με αυτάπαρνηση ρίχνονται στις φλόγες για να προστατεύουν τον τόπο τους και τις περιουσίες τους, επιστρατεύοντας υδροφόρες, τρακτέρ και όσα μέσα διαθέτουν, όλους τους συλλόγους που βοηθούν όπως και όπου τους ζητηθεί, αλλά και τους επιχειρηματίες και τους απλούς πολίτες  που βοηθούν εθελοντικά προσφέροντας νερά, γεύματα και είδη πρώτης ανάγκης, σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης αλλά και στους δοκιμαζόμενους κατοίκους των πληττόμενων περιοχών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος