FOLLOW US: facebook twitter

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος παρουσιάζει τον Σταμάτη Γονίδη στο θέατρο Φλόκα!

Ημερομηνία: 13-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

gonidis-afisa

22 Ιουλίου σε μια ξεχωριστή συναυλία σε μεγάλα τραγούδια που έγραψαν ιστορία – Τον συνοδεύει η χορωδία Τυπάλδου

 -Σολίστ ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και συνθέτης Ευριπίδης Νικολίδης

– Συμμετέχουν Λιζέτα Νικολάου, Γιώργος Σαρρής, Μαρία Σουλτάτου και Ραλλία Χριστίδου 

«ΛΑΪΚΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ», τιτλοφορείται η μεγάλη συναυλία που θα φιλοξενήσει το θέατρο Φλόκα την επόμενη Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, με την καλλιτεχνική υπογραφή του Γιάννη Τζουανόπουλου και την σπουδαία φωνή του Σταμάτη Γονίδη σε  τραγούδια που έγραψαν ιστορία! Σε κάτι τελείως διαφορετικό απ’ ότι τον έχουμε συνηθίσει, αφού ο δημοφιλής τραγουδιστής μαζί με άλλους βεβαίως καλλιτέχνες, θα ερμηνεύσει τραγούδια   Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Χιώτη, Άκη Πάνου αλλά και Μίκη Θεοδωράκη με την συνοδεία της παιδικής χορωδίας Τυπάλδου, καθώς και τραγούδια του ίδιου του Γιάννη Τζουανόπουλου. Μια μουσική παράσταση – έκπληξη, με κορυφαίους ερμηνευτές, χορευτές και  χορωδούς, ύμνος στο λαϊκό τραγούδι.

gonidis-prova2

Σολίστ ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Ευριπίδης Νικολίδης, συνθέτης μεγάλων επιτυχιών του Πασχάλη Τερζή  και Δ/ντής Ορχήστρας ο Γιώργος Παγιάτης. Τραγουδά επίσης η Ραλλία Χριστίδου. Φιλική συμμετοχή ΛΙΖΕΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ. Επίσης Κώστας Τρινταφυλλίδης, Βασίλης Δήμας, Γρηγόρης Νικολόπουλος.

Στην συναυλία συνοδεύουν ακόμα τους καλλιτέχνες οι  κορυφαίοι σολίστες, στο μπουζούκι Μανώλης Καραντίνης και στο κλαρίνο Θανάσης Βασιλόπουλος. Χορεύουν οι Κρητικοί Γιώργος και Γιάννης Μεγαλακάκης. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι, ένα ανθολόγιο τραγουδιών από τα λαϊκά φεγγάρια, που έχουν επιμεληθεί μαζί με τον Γιάννη Τζουανόπουλο όλοι οι καλλιτέχνες με πολύ αγάπη και μεράκι και βεβαίως με πάρα πολλές πρόβες. Είναι σίγουρο ότι ο Σταμάτης Γονίδης με την μεγάλη φωνή του, θα μας εκπλήξει σε αυτό το λαϊκό, μουσικό οδοιπορικό. Μ ε μια καριέρα γεμάτη χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, τραγούδια που έχει τραγουδήσει όλη Ελλάδα, συνεργασίες με κορυφαίους Έλληνες τραγουδιστές και συνθέτες, ο Σταμάτης Γονίδης είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της σύγχρονης δισκογραφίας,.

panagiotopoulos-aris

Άρης Παναγιωτόπουλος «Υποδεχόμαστε με χαρά τον Γ. Τζουανόπουλο στο θέατρο Φλόκα»

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Άρης Παναγιωτόπουλος  μιλώντας στην Πρωινή για την συναυλία μετά την παραχώρηση του θεάτρου τόνισε:

«Με χαρά υποδεχόμαστε πάλι στο θέατρο Φλόκα στις 22 Ιουλίου μετά από αρκετά χρόνια τον Γιάννη Τζουανόπουλο και τους συνεργάτες και φίλους του και βεβαίως τον μεγάλο έλληνα ερμηνευτή Σταμάτη Γονίδη. Μάλιστα ο σκοπός της συναυλίας είναι ιερός, αφού τα έσοδα θα διατεθούν για να φιλοτεχνηθεί το άγαλμα του απόδημου Ελληνισμού στην Ηλεία. Η συναυλία αυτή αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας με την ομογένεια και ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα γίνει θεσμός.  Γι αυτό και θέλουμε η Αρχαία Ολυμπία που διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με τους απανταχού έλληνες, να γίνει η φωνή του απόδημου ελληνισμού. Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και το Φεστιβάλ πάντα στηρίζουνε τέτοιες πρωτοβουλίες που έχουν ένα ιερό σκοπό και ένα τέτοιο όραμα. Καλούμε όλους τους Ηλείους με την σειρά τους να στηρίξουν από την πλευρά τους την συναυλία, να έρθουν στο θέατρο Φλόκα και σίγουρα θα αποζημιωθούν καλλιτεχνικά και θα ζήσουν μεγάλες στιγμές, σε ένα εξαιρετικό μουσικό ταξίδι, σε έναν σημαντικό χώρο με τραγούδια που έγραψαν ιστορία.»

gonidis-prova3

Γιάννης Τζουανόπουλος «Μουσικό οδοιπορικό σε τραγούδια που έγραψαν ιστορία»

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος από την πλευρά του ανέφερε ότι είναι ευτυχής που επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στην Αρχαία Ολυμπία, αφού όπως μας λέει πριν από 25 χρόνια, η γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού «όταν γιορτάζουν οι θεοί», ξεκίνησε από το αίθριο του αρχαιολογικού Μουσείου και μετά από δύο επιτυχημένες χρονιάς, βρήκε το δικό της χώρο στο ξωκλήσι του Αη- Γιάννη στα Μακρίσια. Η μεγάλη συναυλία λοιπόν στις 22 Ιουλίου στο θέατρο Φλόκα- το οποίο όπως μας λέει ο Γιάννης είχε φιλοξενήσει και πάλι μια δικιά του συναυλία με σπουδαίους καλλιτέχνες που ερμήνευσαν τραγούδια από την προσωπική του διαδρομή και το έργο του-  αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την επανασύνδεση των σχέσεων του απόδημου Ελληνισμού με τον ιερό χώρο της Ολυμπίας.

gonidis-prova

«Πρόκειται για μια μεγάλη συναυλία, με βασικό ερμηνευτή τον Σταμάτη Γονίδη αλλά και άλλους σημαντικούς έλληνες καλλιτέχνες, που θα ερμηνεύσουν τραγούδια που έγραψαν ιστορία. Ευχαριστώ το Σταμάτη που με εμπιστεύτηκε, ερμηνεύοντας τραγούδια σπουδαία διαφορετικού ύφους,  που για μια ακόμα φορά αποδεικνύουν ότι ο Γονιδης είναι μια από τις μεγαλύτερες φωνές στην Ελλάδα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και το Φεστιβάλ που στηρίζουν αυτή τη συναυλία, που έχει όντως έναν ιερό σκοπό, αφού τα έσοδά της- πλην των απαραίτητων εξόδων διοργάνωσης- θα διατεθούν για να γίνει πραγματικότητα ένα όραμα και να αποκτήσει ο Απόδημος Ελληνισμός το δικό του «μνημείο», το δικό του σημείο αναφοράς στην Ηλεία. Ένα γλυπτό του απόδημου Έλληνα, ο γλύπτης Θ. Παπαγιάννης έχει ήδη κάνει το πρόπλασμα και μόλις συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται θα φιλοτεχνήσει το έργο, που θα μείνει πια ως σφραγίδα της ομογένειας στην Ηλεία. Ελπίζω ο κόσμος να μπορέσει να ανταποκριθεί στην προσιτή τιμή του εισιτηρίου, υποσχόμαστε μια σπουδαία βραδιά που δεν θα έχει ξαναζήσει, ένα μουσικό ταξίδι στα μεγάλα τραγούδια της Ελλάδας που έχουν γράψει ιστορία.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος