FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Λέντζας: Ο Βιολογικός Καθαρισμός της Βουπρασίας δεν είναι προεκλογικό «παιχνιδάκι»

Ημερομηνία: 07-03-2019 | Συντάκτης:

Διαβάσαμε τις προάλλες την ενθουσιώδη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για την απόφαση υποβολής πρότασης με τίτλο: «Έργο αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Βάρδας και ευρύτερης περιοχής Βουπρασίας» στο πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη – Άξονας προτεραιότητας 14 – Ολοκλήρωση των υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων στους οικισμούς Γ’ προτεραιότητας (πληθυσμός 2000 – 15.000)».

Φυσικά, πρόκειται για το περίφημο «Γεφύρι της Άρτας» του Δήμου μας, τον Βιολογικό Καθαρισμό της Βουπρασίας, που εδώ και 28 ολόκληρα χρόνια (!) ανακοινώνεται και ποτέ δεν υλοποιείται!

Δεν είναι τυχαίο πως για ακόμα μία φορά, μία δημοτική αρχή αποφασίζει να… εξαγγείλει το έργο λίγο καιρό πριν τις εκλογές. Δεν είναι τυχαίο που τόσα χρόνια οι μελέτες επικαιροποιούνται και ξαναεπικαιροποιούνται, με μεγάλο κόστος για τον Δήμο, με ένα και μοναδικό αποτέλεσμα: την απένταξη του έργου από κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Η δημοτική αρχή πανηγύρισε την… πρόθεση υποβολή πρότασης, χωρίς να είναι δεδομένη η ένταξη του έργου, πρωταγωνιστώντας έτσι και αυτή με τη σειρά της στο ίδιο θέατρο του παραλόγου που παίζεται εδώ και 28 χρόνια.

Ως εδώ λοιπόν!

Ο Βιολογικός Καθαρισμός της Βουπρασίας  δεν μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί προεκλογικό «παιχνιδάκι» της κάθε αποτυχημένης δημοτικής αρχής! Οι δημότες άλλωστε, έχουν γνώση… και απαιτούν το αυτονόητο: Την υλοποίηση, και όχι την… εξαγγελία, του έργου από μία εκλεγμένη δημοτική αρχή.

Η δημοτική μας παράταξη δεσμεύεται για το αυτονόητο: Την υλοποίηση και ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού της Βουπρασίας με τις απαραίτητες διασυνδέσεις με όλες τις όμορες περιοχές εντός της τετραετίας, σαν μία από τις βασικές μας προτεραιότητες. Οι πολίτες της Βουπρασίας δεν αντέχουν και άλλη χαμένη τετραετία, «βουτηγμένοι» στα λύματα και τη δυσωδία, που τους έχουν καταδικάσει οι «εξάγγελοι» των υποβολών προτάσεων.

Οι πολίτες της Βουπρασίας και όλοι οι πολίτες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης απαιτούν μία δημοτική αρχή που να τους εξασφαλίζει συνθήκες διαβίωσης συμβατές με τον 21ο αιώνα: η καθαριότητα, το νερό, η οδοποιία και προφανώς η αποχέτευση, δεν είναι ζητήματα που εξαγγέλλονται. Είναι βασικά αγαθά που μία δημοτική αρχή οφείλει να παρέχει.

Αποτελεί ξεκάθαρη δέσμευσή μας πώς δεν θα πανηγυρίσουμε για τα αυτονόητα ως αυριανή δημοτική αρχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Απλά θα κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στους δημότες. Ο Βιολογικός Καθαρισμός Βουπρασίας θα σταματήσει να αποτελεί ντροπή για τον Δήμο και θα υλοποιηθεί ως αυτονόητο έργο. 28 χαμένα χρόνια είναι πάρα πολλά…

Γιάννης Λέντζας

Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος