FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Γ. Ζαφειρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν αιχμαλωτίζεται και δεν κληρονομείται…

Ημερομηνία: 03-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ο πρ. Υφυπουργός Εξωτερικών, τ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ [Ηλείας και Β΄ Αθήνας] με αφορμή τη διαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εκλογή του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ [ΚΙΝΑΛ] έχει προκαλέσει έντονο επικοινωνιακό ενδιαφέρον στην ευρύτερη κοινή γνώμη.
Το σχετικό ενδιαφέρον πυροδοτείται και από την αβεβαιότητα των πολιτικών εξελίξεων με εκλυτικούς παράγοντες τις δραματικές συνέπειες της πανδημίας και τους ορατούς κινδύνους αναστροφής της αναπτυξιακής πορείας της χώρας – αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πανδημία, ο πληθωρισμός, η ενεργειακή κρίση, το προσφυγικό – μεταναστευτικό, η κλιματική αλλαγή [και οι τεράστιες ζημιές από τις φυσικές καταστροφές], οι γεωπολιτικές αναδιατάξεις, οι θρασύτατες τουρκικές απειλές [στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο], η εγκληματικότητα [με έμφαση την ανησυχητική αύξηση των «γυναικοκτονιών»], η κρίση στο Ε.Σ.Υ., τα προβλήματα στην Παιδεία, η υπερχρέωση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, η ουσιαστική εγκατάλειψη του αγροτικού τομέα, η ανεργία των νέων [ιδιαίτερα των νέων επιστημόνων] κλπ. κλπ. συνθέτουν το άθροισμα των προταγμάτων και των αντίστοιχων λύσεων που πρέπει να απασχολούν τις πολιτικές δυνάμεις της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης, του ΠΑΣΟΚ [ΚΙΝΑΛ].

Όλοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ [ΚΙΝΑΛ] θα έπρεπε να έχουν επεξεργαστεί λύσεις – απαντήσεις, για όλα τα πιο πάνω προβλήματα – ερωτήματα, αντί να επιδιώκουν – οι περισσότεροι από αυτούς – με «παλιομοδίτικες» εκλογικές τακτικές να λαφυραγωγήσουν τη θέληση και την ετυμηγορία της λαϊκής βάσης του Κινήματος.

Βέβαια οι εξελίξεις «τρέχουν» και το Νέο Μέλλον της χώρας δεν μπορεί να περιμένει τους αργοπορημένους παρατηρητές – σχολιαστές, ακόμη και όταν διατείνονται ότι «κομίζουν στην Αθήνα» και διαφημίζουν ως «νέα εφεύρεση» την … «γλαύκα» της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που ανακάλυψαν -προφανώς -οψίμως!

Το λαογέννητο Κίνημα της Αλλαγής που εμπνεύστηκε και θεμελίωσε ο Ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου – και όσοι είχαμε το τιμητικό προνόμιο να συμπορευτούμε μαζί του -εξελίχθηκε σε παντοδύναμη κυβερνητική πλειοψηφία από τους κοινοβουλευτικούς και κοινωνικούς αγώνες της περιόδου 1974 -1977 -1981. Η «Δομική Αντιπολίτευση» [όπως την εννοιοδότησε ο πρ. Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Γ. Σημίτης] δημιούργησε τις αναγκαίες προϋποθέσεις και ένα νέο «πολιτικό κώδικα» για τις μεγάλες Νίκες του ΠΑΣΟΚ και έφερε στο Προσκήνιο της Ιστορίας – τις δημιουργικές δυνάμεις των «μη προνομιούχων και της μεσαίας τάξης», καθιστώντας, ταυτόχρονα, την Ελλάδα σεβαστή και υπολογήσιμη δύναμη στην Ευρώπη.

Νέος Ηγέτης του ΠΑΣΟΚ πρέπει – κατά τη γνώμη μας – να αναδειχθεί εκείνος ο υποψήφιος που εγγυάται – γιατί διαθέτει την αποδεδειγμένη ικανότητα και πείρα – ότι θα ασκήσει – στη Βουλή και στην Ελλάδα – με αγωνιστικό σθένος και με επιστημονική επάρκεια Δομική Αντιπολίτευση και θα οδηγήσει το Νέο ΠΑΣΟΚ στην ισότιμη [με τη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ] διεκδίκηση της κυβερνητικής εξουσίας. Και βέβαια το Νέο ΠΑΣΟΚ ως «Πρωτεύουσα Δύναμη» της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης προτάσσει το Εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό προκειμένου να διαμορφωθεί η ιστορική πορεία της χώρας στον 21ο αιώνα. Αυτές τις αρετές ανέδειξε και επιβεβαίωσε το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις κρίσιμες περιόδους και της πρόσφατης ιστορίας μας, με υποδειγματικό αποκορύφωμα την υπεύθυνη και γενναία – αλλά και σωτήρια για τη χώρα – στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου, όταν η Ελλάδα απειλήθηκε από το «Διευθυντήριο των Βρυξελλών» με αποπομπή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπλέον, Νέος Ηγέτης του ΠΑΣΟΚ πρέπει – κατά τη γνώμη μας – να αναδειχθεί εκείνος ο υποψήφιος που έχει εμπεδώσει στη συνείδησή του, αλλά αποδεικνύει και στην πράξη, την προσήλωσή του στην αγωνιώδη παρακαταθήκη του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου ότι «το ΠΑΣΟΚ ούτε τεμαχίζεται, ούτε κληρονομείται». Ταυτόχρονα πρέπει να αποδείξει ότι υπηρετεί το στόχο της οργανωτικής ενδυνάμωσης και ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ και υπηρετεί τις αξίες της εσωκομματικής δημοκρατίας και δεν επιδιώκει την «αιχμαλωσία» του ΠΑΣΟΚ από τους μηχανισμούς των προσωπικών δικτύων…

Κατά τη γνώμη μας ο υποψήφιος Πρόεδρος που θα διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπιστία αλλά και θα αυξήσει την εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ με ενότητα και συλλογικότητα είναι ο Καθηγητής Ανδρέας Λοβέρδος. Ο Ανδρέας Λοβέρδος διαθέτει επίσης την πολιτική πείρα και την επιστημονική γνώση και θα ασκήσει προγραμματική – δομική αντιπολίτευση ενισχύοντας έτσι την εκλογική δύναμη, την κοινωνικολαϊκή επιρροή και το Εθνικό κύρος του ΠΑΣΟΚ [ΚΙΝΑΛ]. Για όλους αυτούς τους λόγους, με αίσθημα ευθύνης, στηρίζω ανεπιφύλακτα τον Ανδρέα Λοβέρδο».

 

* Ο Γιάννης Γ. Ζαφειρόπουλος, νομικός και συγγραφέας
διετέλεσε βουλευτής ΠΑΣΟΚ (Ηλείας και Β΄ Αθήνας) και
Υφυπουργός Ανάπτυξης, Εθνικής Οικονομίας και Εξωτερικών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ