FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Αργυρόπουλος: Η αλήθεια για την ασφαλτόστρωση στη Ρήγα Φεραίου

Ημερομηνία: 26-05-2020 | Συντάκτης:

Πριν 20 μέρες ο δήμος μας, προχώρησε στην ασφαλτόστρωση μεγάλου τμήματος της Ρήγα Φεραίου, στο πλαίσιο δημοπρατημένου έργου από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, το οποίο όμως είχε «παγώσει» για πολλούς μήνες με κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση. Η υλοποίηση του ξεκίνησε χάρη στις στοχευμένες πολιτικές πρωτοβουλίες του δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου, από τις πρώτες κιόλας μέρες που ανέλαβε τα ηνία του δήμου. Ικανοποιήθηκε έτσι το αίτημα χιλιάδων συμπολιτών μας καθώς η Ρήγα Φεραίου πρόκειται για έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης που, κατά γενική ομολογία, βρισκόταν σε άθλια κατάσταση.

Τις δύο τελευταίες μέρες συνεργείο της Cosmote που εκτελεί ένα έργο πνοής για τη νεολαία μας, με την εγκατάσταση οπτικών ινών για τη βελτίωση της ταχύτητας του ίντερνετ σε εκατοντάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, συνέχισε τις εργασίες της σε τμήμα της Ρήγα Φεραίου.

Από τα 500 μέτρα που συνολικά ασφαλτοστρώθηκαν στο συγκεκριμένο δρόμο, υπήρξε ένα μικρό τμήμα μήκους μόλις 30 μέτρων, όπου διανοίχθηκε τομή πλάτους 20 πόντων και πρόκειται να επουλωθεί άμεσα από τον εργολάβο της Cosmote. Η αλληλοκάλυψη των εργασιών σε αυτό το μικρό τμήμα συνέβη γιατί η ασφαλτόστρωση στη Ρήγα Φεραίου προεκτάθηκε κατά 100 μέτρα σε σχέση με την αρχική μελέτη του έργου. Από το ύψος του σουπερ – μαρκετ Τερζή που είχε προβλεφθεί αρχικά έφτασε τελικά στο κατάστημα με τα κινέζικα είδη.

Παρά το γεγονός ότι το μέγεθος της πρόσκαιρης «βλάβης» είναι πολύ μικρό σε σχέση με την σπουδαιότητα του έργου, καθώς όλοι μας ενθυμούμαστε ότι η Ρήγα Φεραίου μέχρι πρότινος έμοιαζε περισσότερο με βομβαρδισμένο τοπίο και όχι με δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας, υπήρξε όντως ελλιπής συνεννόηση υπαλλήλων της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου με τον εκπρόσωπο της εταιρείας που κατασκευάζει το έργο της Cosmote.

Ως αντιδήμαρχος Τεχνικών ¨Εργων του δήμου Πύργου αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για την κακή συνεννόηση. Προσωπικά κρίνω δικαιολογημένα ακόμη και τα πιο αιχμηρά σχόλια των καλοπροαίρετων συμπολιτών μας οι οποίοι δεν αντέχουν πλέον το «ράβε – ξήλωνε» σε αυτή την πόλη, ακόμη και γι αυτή την ελάχιστη έκταση. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι τέτοιου είδους ασυνεννοησίες δεν πρόκειται να επαναληφθούν στο μέλλον.

Ωστόσο αυτά που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν είναι τα «κροκοδείλια δάκρυα» και τα ειρωνικά σχόλια των εκπροσώπων του χθες. Αυτών δηλαδή που ευθύνονται για το «μαύρο χάλι» που παρουσίαζε μέχρι πριν λίγες μέρες η Ρήγα Φεραίου, καθώς, επί χρόνια, δεν είχαν φροντίσει να πέσει ούτε μέτρο άσφαλτος σε όλο το αστικό οδικό δίκτυο. Αυτών που ευθύνονται για τα εκατοντάδες σπασμένα λάστιχα αυτοκινήτων, ακόμη και για τραυματισμούς συμπολιτών μας, από τις λακούβες που ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια σε όλους τους δρόμους του Πύργου. Λακούβες που σε ένα μεγάλο ποσοστό έχουν εκλείψει. Και όχι μόνο αυτό. Η τεχνική υπηρεσία ολοκλήρωσε τη μελέτη για την ασφαλτόστρωση και άλλων κεντρικών δρόμων του Πύργου και τις αμέσως επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου. Ανάλογες μελέτες συντάσσονται και για το εσωτερικό οδικό δίκτυο των τοπικών μας κοινοτήτων.

Η διαφορά μας είναι ότι αυτοί δεν έκαναν τίποτα… Απολύτως τίποτα!

‘Ηταν οι διαχειριστές της αδράνειας και της απραξίας. Είχαν αφήσει ένα δήμο στη μιζέρια και την εγκατάλειψη. Όλοι τους, και οι μεν και οι δε, οι οποίοι τώρα τελευταία ως μια «φάλτσα συγχορδία» επιχειρούν να απαξιώσουν αλλά και να εμποδίσουν το έργο της νέας Δημοτικής Αρχής.

Ωστόσο το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω…

Η νέα Δημοτική Αρχή, υπό τον Τάκη Αντωνακόπουλο, ξεδιπλώνει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με στόχο την αναγέννηση του δήμου μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Κάθε μέρα που περνά το έργο μας γίνεται ολοένα και πιο ορατό από τους συμπολίτες μας η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αναγνωρίζει τον αγώνα δρόμου που έχουμε ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβρη για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος όλων των προηγούμενων χρόνων.

Τα καλύτερα για το δήμο μας έπονται!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος