FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννη Χαρούλη “χίλια καλώς εσμίξαμε”!!

Ημερομηνία: 03-08-2022 | Συντάκτης:

“Βούλιαξε ¨στην κυριολεξία το Κάστρο Χλεμούτσι το βράδυ της Δευτέρας στην ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία του live  που χάρισε στο κοινό ο Κρητικός καλλιτέχνης

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Μια μαγική βραδιά γεμάτη συναίσθημα,  παλμό, πάθος, ένταση και ενέργεια, απόλαυσε μια λαοθάλασσα κόσμου στην ανεπανάληπτη  sold out συναυλία  του Γιάννη Χαρούλη στο Κάστρο Χλεμούτσι το βράδυ της Δευτέρας. Του καλλιτέχνη της κρητικής παράδοσης που ενεργοποιεί  με την παρουσία του στη σκηνή, με το λαούτο του και την ιδιαίτερη φωνή του, στα μοναδικά του live, όλα τα συναισθήματα των θεατών στον υπέρτατο βαθμό, όπως μόνο εκείνος ξέρει!

To Χλεμούτσι “βούλιαξε” στην κυριολεξία από τον κόσμο, οι θεατές είχαν καλύψει κάθε εκατοστό του μεσαιωνικού Κάστρου΄ από  τις πέτρες ως τις πολεμίστρες, κρέμονταν από παντού σαν τα σταφύλια, ενώ η νεολαία όρθια μπροστά χόρευε και τραγουδούσε μαζί με τον Γιάννη Χαρούλη σε ένα μεγάλο οδοιπορικό στο χθες που  ξυπνάει τις μουσικές μνήμες και στο σήμερα που χτίζει το μουσικό μας μέλλον. Για μια ακόμα φορά ο Χαρούλης κατάφερε να συνάξει  ένα πολύχρωμο κοινό, λαό ποικίλης μουσικής καταγωγής και όλων των ηλικιών και τους έκανε να  χορεύουν με κοινό ρυθμό στο άκουσμα των μουσικών του, που παντρεύουν με έναν ξεχωριστό τρόπο την Κρητική παράδοση με τον ηλεκτρονικό ήχο και το ροκ ! Το κάθε του τραγούδι γίνονταν ένα με τις φωνές των εκατοντάδων θεατών που αγκάλισαν αυτή την μουσική εμπειρία ενός live του Κρητικού καλλιτέχνη που με το “χίλια καλώς εσμίξαμε” ενεργοποιεί αυτομάτως τους φαν του. Και τι δεν τραγούδησε και τι δεν τραγούδησε μαζί του ο κόσμος! “Μιλώ με τα ψηλά τα απάτητα βουνά”, “Έλα στο χορό”, “Βασιλική τον έρωτα πολύ βαρύ τον πήρες”, ΄Έλα πάρε με”, “Της παπαρούντας τον ανθό” και άλλα δεκάδες αγαπημένα κομμάτια που προκάλεσαν πραγματική φρενίτιδα στον κόσμο κάτω από την σκηνή! 

Ο πολυδιάστατος αυτός καλλιτέχνης με τις μουσικές του και το λαούτο του, ενώνει την παράδοση, την  λαϊκή ιστορία, τη σύγχρονη δημιουργία, τους  ποιητές και στιχουργούς μας, τραγούδια που αγαπήσαμε, στίχους που τραγουδήσαμε, όλα γίνονται ένα με τη φωνή του Γιάννη Χαρούλη,  σε μια απίστευτη μουσική εμπειρία που έχει το χάρισμα να την μεταβάλλει σε διονυσιακή μέθη για τον κόσμο που τον ακούει.  Πώς λοιπόν να μην τον αποθεώσει ο κόσμος που δεν τον άφηνε με τίποτα να κατέβει από τη σκηνή!

Τον Γιάννη Χαρούλη συνοδεύουν οι μουσικοί: Λευτέρης Ανδριώτης στη λύρα, Βασίλης Μπαχαρίδης στα κρουστά, Θανάσης Dzingovic στην ηλεκτρική κιθάρα και Ορέστης Μπενέκας πλήκτρα. Να σημειώσουμε ότι η συναυλία δόθηκε στα πλαίσια του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης και σίγουρα ήταν μια από τις κορυφαίες του φετινού καλοκαιριού στην Ηλεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος