FOLLOW US: facebook twitter

Γιαμαρέλλου: Δεν ξέρουμε αν ισχύει το τείχος ανοσίας για αυτόν τον ιό (video)

Ημερομηνία: 07-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
«Με αυτόν τον ιό για να πεις ότι πετυχαίνω πρέπει να καλύψεις πάνω από το 90% – Ειδικά για αυτούς τους ιούς δεν ξέρουμε καν αν ισχύει το τείχος ανοσίας»

Ιδιαίτερα ανασηχυτηκά ακούστηκαν τα όσα μετέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ η κ. Γιαμαρέλλου σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και τα νέα δεδομένα που έχουν οι γιατροί στα χέρια τους.

«Δεν ξέρουμε που ακριβώς βρίσκεται η πανδημία αυτή τη στιγμή και για αυτό πρέπει να σπεύσουμε να εμβολιαστούμε» απάντησε η Παθολόγος και μέλος της Επιτροπής σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με το που βρισκόμαστε τώρα με την πανδημία.

Σε ότι αφορά το τείχος ανοσίας και το ποσοστό εμβολιασμού το οποίο πρέπει να φτάσουμε ώστε να ανασχεθεί η πανδημία, η κ. Γιαμαρέλλου σχολίασε ότι: «Με αυτόν τον ιό για να πεις ότι πετυχαίνω πρέπει να καλύψεις πάνω από το 90%. Δεν ξέρουμε καν αν ισχύει το τείχος ανοσίας για αυτόν τον ϊό» και για αυτό, συνέχισε λέγοντας ότι: «πρέπει να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος ώστε να είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να φτιαχτεί ένα τείχος ανοσίας»

Σε ότι αφορά το στέλεχος «Δ» σχολίασε ότι προκαλεί πιο βαριά νόσηση, είναι περισσότερο μεταδοτικό, ενώ επιβεβαίωσε ότι πράγματι αυτό το στέλεχος χτυπάει περισσότερο τα παιδιά.

Τέλος, σχετικά με το νέο στέλεχος Mu, η παθολόγος ανέφερε ότι τελικά τα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά απέναντι και σε αυτήν την μετάλλαξη που προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία όταν πρωτοεμφανίστηκε και στην Ελλάδα.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ:

Πηγή: koutipandoras.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος