FOLLOW US: facebook twitter

Για την διάλυση και τους πλειστηριασμούς στη συνεταιριστική περιουσία της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Ηλείας – Ολυμπίας

Ημερομηνία: 05-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Πολιτική

Η δρομολόγηση του τελευταίου πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας – Ολυμπίας (ΕΑΣ Η-Ο) από την Τράπεζα Πειραιώς που της έχει δοθεί κοψοχρονιάς η Αγροτική Τράπεζα έρχεται να αποτελειώσει ό,τι έχει απομείνει από τη συνεταιριστική περιουσία των αγροτών της περιοχής.

Η μετατροπή της ΕΑΣ Η-Ο σε ανώνυμη αγροτική εταιρεία (εταιρική σύμπραξη) όπως προέβλεπε ο νόμος του ΠΑΣΟΚ με συνοπτικές διαδικασίες το 2013 από την τότε διοίκησή της ήταν η αρχή του εγκλήματος.

Με τις ευλογίες όλων μέχρι σήμερα των κυβερνήσεων  ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ άρχισε  από τότε η απαξίωση, διάλυση της τεράστιας συνεταιριστικής περιουσίας που με κόπο και ιδρώτα είχαν δημιουργήσει οι αγρότες, πατεράδες και παππούδες της περιοχής.

Τα σημερινά κροκοδείλια δάκρυα των τοπικών αρχόντων και κομματαρχών που έκαναν πλάτες στους εμπνευστές αυτού του εγκλήματος με επιχειρήματα ότι “πάνε την ΕΑΣ Η-Ο ένα βήμα μπροστά, ότι πρόκειται για κατάκτηση του αγροτικού κόσμου” δεν πείθουν κανέναν.

Είναι συνυπεύθυνοι και γιατί κάλυψαν τη διοίκηση σε ενέργειες με σκοπό την υφαρπαγή σχετικής απόφασης μετατροπής σε ανώνυμη εταιρία όπως: μεθοδευμένη γενική συνέλευση αντιπροσώπων, παράνομη απόλυση του γενικού διευθυντή, που ήταν μέλος ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πύργου εκείνη την περίοδο και προστατευόταν από τον συνδικαλιστικό νόμο κ.α.

Η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες και τον λαό της περιοχής να καταδικάσουν το ξεπούλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα επισπευσθεί σύμφωνα με τον νέο νόμο περί συνεταιρισμών της κυβέρνησης της ΝΔ.

Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους ανέργους, απολυμένους, στους εργαζόμενους που κάνουν επίσχεση εργασίας και είναι για χρόνια απλήρωτοι της ΕΑΣ Η-Ο.

Να βγάλουν πείρα από τις μέχρι τώρα αρνητικές συνέπειες των πολιτικών της ΕΕ, της ΚΑΠ και των ελληνικών κυβερνήσεων, να απεγκλωβιστούν από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Η διέξοδος βρίσκεται στον κοινό αγώνα των εργατοϋπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού που μπορεί να καθυστερεί και να εμποδίζει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σήμερα και ταυτόχρονα να δημιουργεί προϋποθέσεις για πραγματική ανατροπή της κατάστασης στα πλαίσια ενός διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ του ΚΚΕ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος