FOLLOW US: facebook twitter

Για τέσσερα χρόνια το ΕΚΑΒ Αμαλιάδας στο αθλητικό κέντρο με απόφαση του Δ. Σ. Ήλιδας

Ημερομηνία: 23-09-2020 | Συντάκτης:

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023 θα στεγάζεται ο τομέας του ΕΚΑΒ στην Αμαλιάδα, σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας. Ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης  έθεσε υπόψη των συμβούλων το αίτημα του ΕΚΑΒ Ηλείας, με το οποίο ζητούσαν να οριστεί το χρονικό διάστημα για το οποίο παραχωρείται το αθλητικό κέντρο για τη στέγαση του Τομέα Αμαλιάδας, όπως έχει εγκριθεί με προηγούμενη απόφαση δημοτικού συμβουλίου, καθώς και ότι ο δήμος αναλαμβάνει τα έξοδα του χώρου (λογαριασμός ρεύματος, τηλεφώνου, νερού και όποιας άλλης συντήρησης χρειαστεί) και ζήτησε να γίνει αποδεκτό το αίτημα για την παραχώρηση του χώρου και την ανάληψη, εκ μέρους τού δήμου, όλων των λειτουργικών εξόδων στέγασης της υπηρεσίας τού ΕΚΑΒ.

Υπενθυμίζεται ότι η λύση της στέγασης στον  προαύλιο χώρο του δημοτικού σταδίου Αμαλιάδας επιλέχθηκε διότι ο αρχικά επιλεγείς χώρος στο Δημοτικό Σχολείο Μαραθιάς κρίθηκε ακατάλληλος και επισφαλής για τους εργαζόμενους λόγω αρκετών ελλείψεων, καθώς βρισκόταν επί της Εθνικής Οδού πάνω σε αφύλαχτο κόμβο και αύξανε την επικινδυνότητα, τόσο για τα ασθενοφόρα όσο και για τα διερχόμενα οχήματα.

Για τον νέο χώρο ο δήμαρχος ανέφερε πως πληροί όλες τις κτιριακές προδιαγραφές, ενώ το σημείο στο οποίο βρίσκεται, βοηθάει στη γρήγορη και αποτελεσματική μετακίνηση των ασθενοφόρων.  «Επίσης η παρουσία των διασωστών εντός του χώρου, προσδίδει άμεση επαφή με τους πολίτες και τους αθλούμενους, και αίσθημα επαυξημένης ασφάλειας», σημείωσε ο κ. Λυμπέρης και πρόσθεσε πως έχει ήδη γίνει αυτοψία από τον πρόεδρο των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ και τετραμελές κλιμάκιο, οι οποίοι αποφάνθηκαν για την καταλληλότητά του. Ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Ηλείας, Κων/νος Βαρουχάκης, σε σχετική του επιστολή εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για τον νέο χώρο, αναφέροντας ότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, επομένως δεν θα χάνεται πολύτιμος χρόνος για να μεταβαίνει το ασθενοφόρο στα έκτακτα συμβάντα και πρόσθεσε ότι η λαϊκή αγορά τού Σαββάτου ή οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός δεν επηρεάζουν την ομαλή διέλευση των οχημάτων, καθώς έλαβε τη διαβεβαίωση από τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος», Γ. Μπακέλλα, ότι υπάρχουν τρεις είσοδοι-έξοδοι στον χώρο, τους οποίους και υπέδειξε, για να αποτραπεί ενδεχόμενος εγκλωβισμός ασθενοφόρου.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς καταψήφισαν η  Λαϊκή συσπείρωση, με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για άλλη μια αρμοδιότητα η οποία μεταφέρεται από το κράτος στην τοπική διοίκηση, και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, κ. Μαυρίκος, αναφέροντας η τοποθεσία είναι επικίνδυνη, λόγω της παρουσίας πολλών μικρών παιδιών καθημερινά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος