FOLLOW US: facebook twitter

Για πρώτη φορά ο Δήμος Πύργου αποκτά απινιδωτές – Χορηγία του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου

Ημερομηνία: 04-10-2021 | Συντάκτης:
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

 Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Προσφέρουμε  ασφάλεια στον πολίτη»


Μια «συμμαχία ζωής» με τους δημότες «υπέγραψε» ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με την απόκτηση, για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου, τεσσάρων απινιδωτών. Μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου και των συνεργατών του, η απόκτηση αυτών των μηχανημάτων που μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή μέσα σε λίγα λεπτά, είναι μια ακόμη ευγενική προσφορά του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου που πάντα ανταποκρίνεται θετικά και άμεσα στις ανάγκες του Δήμου.

Τα μηχανήματα παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας (4/10) στο γραφείο του ο δήμαρχος Πύργου, τονίζοντας τη σωτήρια χρησιμότητά του αλλά και την ευχρηστία του. Σύντομα μάλιστα, μέλη της εταιρείας που προμηθεύει τα συγκεκριμένα μηχανήματα θα βρεθούν στην πόλη του Πύργου, προκειμένου να κάνουν επίδειξη χρήσης.

«Εφαρμόζουμε καινοτομίες κυρίως στην υπηρεσία του πολίτη. Ασχολούμαστε με τον άνθρωπο και την ποιότητα της ζωής του, και αξιοποιούμε όλες τις καλές σχέσεις που έχουμε με ιδρύματα, προσωπικότητες που έχουν τη δυνατότητα προσφοράς. Ο γνωστός εφοπλιστής κ. Μαρτίνος, που πάντα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας και τα ανθρωπιστικά μας αιτήματα, μας παραχώρησε με ευγένεια, αμεσότατα τέσσερις απινιδωτές που κυριολεκτικά σώζουν ζωές. Αν ένας πολίτης με θανατηφόρες καρδιακές λειτουργίες, δεχτεί τη βοήθεια απινιδωτή, σώζεται αμέσως. Διαφορετικά δεν προλαβαίνει ούτε το νοσοκομείο….»

 

Επιδείξεις χρήσεως

 

Όπως ενημέρωσε ο κ. Αντωνακόπουλος, απινιδωτές πλέον θα διαθέτει το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και το Στάδιο του Πύργου, ενώ υπάρχει η σκέψη να ενισχυθούν με μηχάνημα κι αιμοδοτικοί σύλλογοι που τα μέλη τους είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση ενός τέτοιου μηχανήματος.

«Θα υπάρξει εκτενής ενημέρωση γιατί ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι το δημαρχείο που είναι στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, διαθέτει απινιδωτή. Πρέπει, και οφείλουμε να τηρήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας. Να είμαστε χρήσιμοι στην πράξη, κι όχι στα λόγια, για τους συμπολίτες μας. Είμαστε εδώ να αλλάξουμε την καθημερινότητα και να προσφέρουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στον πολίτη, και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το μηχάνημα είναι  αρκούντως αυτόματο και πολύ εύκολο στη χρήση του. Το  μόνο που απαιτείται είναι η τοποθέτηση των αυτοκόλλητων ταινιών (πατς) και η πίεση ενός πλήκτρου. Δεν χρειάζεται να είναι γιατρός κάποιος για να το χρησιμοποιήσει. Η στατιστική λέει ότι αυτά τα μικρά μηχανήματα μπορούν να σώσουν ζωές. Ήδη στο δημαρχείο κάποιοι γνωρίζουν πώς να το χρησιμοποιούν, αλλά και πολύ σύντομα θα γίνει επίδειξη χρήσης. Επίσης θα κάνουμε δράσεις ώστε να το δει ο κόσμος και να ενημερωθεί. Θα κάνουμε εκτενή ενημέρωση γενικότερα με τη διάσωση και τις τεχνικές, όπως τεχνητή αναπνοή, μαλάξεις και χρήση απινιδωτή.

Για τη χρήση του μηχανήματος μίλησε και ο συνεργάτης του Δήμου Πύργου με ειδίκευση στο φαρμακευτικό μάρκετινγκ Μπάμπης Καραντώνης. Ο κ. Καραντώνης αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του μηχανήματος, την ευκολία χρηστικότητας, καθώς και σε γνωστά παραδείγματα αθλητών και πολιτών που σώθηκαν χάρη στην άμεση χρήση απινιδωτή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος