FOLLOW US: facebook twitter

Για να κοιμόμαστε ήσυχοι…

Ημερομηνία: 30-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πάνε οι εποχές που τρέμαμε με τους Συριζομαδούρους που είχαμε μπλέξει. Τώρα διαλύονται οι φόβοι. Κυρίως εκείνοι οι φόβοι που δημιουργήθηκαν ή μεγεθύνθηκαν από τα -τεχνικής θρίλερ- ρεπορτάζ περί ανομίας. Εκεί που ο ρεπόρτερ μιλούσε για αδίστακτους κακοποιούς (λες και υπάρχουν και διστακτικοί κακοποιοί) και αποτελούσε τη μουσική επένδυση σε ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ δημιουργίας αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Διότι προσπάθησαν επιμελώς να μας πείσουν ότι οι κατά Δόμναν «ψυχικά νοσούντες» γουστάρουν του κακοποιούς και τους λωποδύτες. Είναι τακίμια με τους κλέφτες και τους δολοφόνους. Δεν θέλουν οι αριστεροί, ο άνθρωπος να έχει αίσθημα ασφάλειας. Τον θέλουν φοβικό. Δεν θα μας πείτε τώρα πως οι αριστεροί θέλουν τον άνθρωπο να δρα και να δημιουργεί στον κοινωνικό χώρο ασφαλής και ελεύθερος. Αυτό δεν βολεύει το αφήγημά μας.

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε μπουλντόζες και το κάνει πράξη. Αφού αστυνομικοποίησε τη σωφρονιστική πολιτική, προτεραιότητα του οδοστρωτήρα είναι τώρα η κατεδάφιση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών. Μπαίνουν φουριόζες οι μπουλντόζες της δεξιάς να χτίσουν την ιδεολογική της ηγεμονία σε θέματα που για την παράταξη και τον δικό της κόσμο είναι ψηλά στην ατζέντα.

Δούλεψαν σκληρά οι άνθρωποι, συνεπικουρούμενοι από μιντιακά παπαγαλάκια, να στήσουν το σκηνικό της κινδυνεύουσας χώρας και να διατρανώσουν το δόγμα «νόμος και τάξη.

Στο θίασο των σωτήρων, άλλωστε, δεν λείπουν και νοσταλγοί της χούντας. Εκφραστές όσων  αναπολούν τα χρόνια της ανεμελιάς, που κοιμόντουσαν με ανοιχτά παράθυρα.

Ουδεμία έκπληξη! Δεν αρκούν μόνο οι «επιστημονικές» αναλύσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου για την παλινόρθωση της δεξιάς. Κρίνονται αναγκαίες πιο βροντερές ακροδεξιές φωνές για να δέσει το γλυκό.

Και κάπως έτσι, ενώ ακυρώθηκε η πρόσληψη των 10.500 εκπαιδευτικών, πανηγυρίζουμε (;) σήμερα την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών από την Ελληνική Αστυνομία. Για να κοιμόμαστε ήσυχοι με ανοιχτά παράθυρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος