FOLLOW US: facebook twitter

Για καφέ και φαγητό πιστοποιητικό εμβολιασμού και… ταυτότητα!

Ημερομηνία: 20-09-2021 | Συντάκτης:
Νέοι όροι έρχονται για την είσοδο των πελατών στα καταστήματα Εστίασης

Νέο σχέδιο φαίνεται πως επεξεργάζονται στην κυβέρνηση καθώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για έλεγχο ταυτότητας, μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σε κλειστούς χώρους στην εστίαση. Ο λόγος που είναι πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο είναι το γεγονός της «πλαστοπροσωπίας», καθώς δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου κυρίως ανεμβολίαστοι χρησιμοποιούν πιστοποιητικά εμβολιασμού φίλων τους για να μπορέσουν να πιούν είτε έναν καφέ είτε να δουν κάποιον αγώνα στο γήπεδο.

Σύμφωνα με την «Κ», ειδικά για την εστίαση και την είσοδο στους κλειστούς χώρους, θα υπάρχει διπλός έλεγχος. Ειδικότερα για είσοδο των εμβολιασμένων σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ θα είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος της ταυτότητας, μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Αυτό θα γίνει καθώς το φθινόπωρο είναι εδώ και οι συνθήκες εξάπλωσης του κορονοϊού, λόγω των συγκεντρώσεων σε κλειστούς χώρους, γίνονται πιο ιδανικές, ενώ είναι προφανές ότι οι επιστήμονες φοβούνται και τα σχολεία.

Ωστόσο το «μάρμαρο» για μια ακόμα φορά θα κληθούν να πληρώσουν οι επιχειρηματίες της εστίασης, που θα πρέπει να κάνουν τον αστυνόμο στην πόρτα και να διαπληκτίζονται με πελάτες για να μπουν στο μαγαζί τους να πιουν έναν καφέ ή να δειπνήσουν, σε εποχές που είναι δύσκολο να διώχνεις κόσμο από τον ελάχιστο που μόλις χειμωνιάσει λίγο θα βγαίνει έξω. Αναμένονται λοιπόν επίσημες ανακοινώσεις που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος