FOLLOW US: facebook twitter

Για 5η χρονιά άναψε στον Αμπελώνα η Φλόγα της Αγάπης!

Ημερομηνία: 27-09-2022 | Συντάκτης:

Εθελοντές αιμοδότες μετέφεραν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας  και το έκαναν πράξη την επόμενη μέρα προσφέροντας αίμα

  • Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο δραστήριος Πολιτιστικός και Αιμοδοτικός Σύλλογος Αμπελώνα με την στήριξη του Γ. Ν. Ηλείας και την συμμετοχή του δήμου Πύργου και του Ε..Ε.Σ

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Για 5η συνεχή χρονιά, άναψε το βράδυ του Σαββάτου στον Αμπελώνα η καθιερωμένη Φλόγα της Αγάπης, όπου δεκάδες  εθελοντές αιμοδότες  και κάτοικοι της περιοχής, μικροί και μεγάλοι, μετάφεραν όπως κάθε χρόνο με αναμμένες δάδες,  το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Λαμπαδηδρομία που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του χωριού και την κεντρική πλατεία της κοινότητας.   Τακτικοί αλλά και νέοι αιμοδότες, έκαναν την αγάπη προσφορά ζωής, ενώ όπως αναφέρει και ο Σύλλογος «Κάθε χρόνο γεννιούνται εδώ στον Αμπελώνα μελλοντικοί αιμοδότες καθώς μέσα από την λαμπαδηφορία μυούνται στην εθελοντική αιμοδοσία τα παιδιά και οι νέοι του χωριού που μετά τα 18 τους χρόνια θα είναι οι νέοι εθελοντές αιμοδότες.  Γιατί η εθελοντική αιμοδοσία μαθαίνεται στα σπίτια μας, στα σχολεία, στα χωριά και στις πόλεις».  

Η συγκεκριμένη Λαμπαδηδρομία πραγματοποείται για 20η χρονιά από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών που διαδίδει ανά την Ελλάδα το μήνυμα της αγάπης για την προσφορά αίματος και περνώντας από την Ηλεία τα τελευταία πέντε χρόνια σταθμεύει στον Αμπελώνα όπου  συμμετέχουν ενεργά οι κάτοικοι της περιοχής και  υποδέχονται τη Φλόγα στο χωριό.

 Την εκδήλωση  υποδοχής, διοργάνωσε όπως πάντα, ο Πολιτιστικός και Αιμοδοτικός Σύλλογος Αμπελώνα «ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ», ενώ την επόμενη μέρα, την Κυριακή το πρωί, η συνέχεια δόθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού και Αιμοδοτικού Συλλόγου, όπου πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία με την στήριξη του σταθμού Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Πύργου με την συγκέντρωση ικανοποιητικού αριθμού μονάδων αίματος.

Στην Φλόγα της Αγάπης συμμετείχαν εκπρόσωποι του δήμου Πύργου και του παραρτήματος Πύργου του Ερυθρού Σταυρού όπως και η Δ/ντρια του Αιμοδοτικού Σταθμού Πύργου κ. Κωνσταντίνα Πανέτα και η βιοπαθολόγος κ. Έλσα Ζαχαριαδάκη που κάνουν μεγάλο και διαρκή αγώνα για την συγκέντρωση μονάδων αίματος ευχαριστώντας τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Αμπελώντα τονίζοντας ότι είναι από τους πιο ενεργούς αιμοδοτικούς συλλόγους της Ηλείας.

Τέλος να σημειώσουμε ότι το ΔΣ του Συλλόγου, ευχαρίστησε το Σταθμό Αιμοδοσίας του Γ. Ν. Ηλείας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους εθελοντές αιμοδότες παλαιούς και νέους που αφιέρωσαν λίγο από το χρόνο τους για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας. Επίσης ευχαρίστησε όλους οσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, μεταξύ αυτών τον αν. δήμαρχο Πύργου και αντιδήμαρχο Γ. Αργυρόπουλο, τον πρόεδρο του ΔΣ Πύργου Ν. Κυριαζή, τον Διευθυντή του πολιτικού γραφείου δημάρχου Γ. Καρατστέργιο, τον Ε.Ε.Σ, τους Πολιτιστικούς συλλόγους Αμπελώνα, Φωναϊτικών,Κουζουλίου και Λυνίσταινας κ.α   και ανανέωσε το ραντεβού του για την επόμενη χρονιά στον Απελώντα, την 21η Λαμπαδηδρομία της Φλόγας της αγάπης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος