FOLLOW US: facebook twitter

Γ.Ε.Π. Ηρακλής: Παράδοση των εσόδων του 3on3 Basketball Tournament στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ημερομηνία: 11-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Εκπρόσωποι των σωματείων καλαθοσφαίρισης της πόλης, Γ.Ε. Ηρακλής Πύργου και Γ.Ε. Ίφιτος Πύργου, που διοργάνωσαν το 1ο 3on3 Basketball Tournament στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας στον Πύργο, παρέδωσαν την Τετάρτη 7/7 το σύνολο των εσόδων από την διοργάνωση στους υπεύθυνους του «Χαμόγελου του Παιδιού» στον Πύργο.

Μετά την παράδοση ακολούθησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία περιελάμβανε και μία αναλυτική ενημέρωση από την υπεύθυνη του «Χαμόγελου του Παιδιού» στον Πύργο, την Κοινωνική Λειτουργό κ. Κατερίνα Λιακοπούλου, για τον τρόπο λειτουργίας του αλλά και τη δράση στο Νομό Ηλείας. Αξίζει να αναφερθεί η άψογη οργάνωση και δομή του όλου εγχειρήματος, του οποίου πρωταρχικός σκοπός είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των παιδιών.

Η κ. Λιακοπούλου ευχαρίστησε τα σωματεία για την ευγενική τους χειρονομία και μας ενθάρρυνε να συνεχίσουμε στο δρόμο της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Τέλος, συζητήθηκαν αναλυτικά τρόποι και ιδέες για την ανάπτυξη δράσεων στο άμεσο μέλλον σε συνεργασία πάντα με το «Χαμόγελο του παιδιού», στα πλαίσια της ενίσχυσης του αισθήματος προσφοράς και αλληλεγγύης προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και της προσπάθειας ανάδειξης και προώθησης της ιδέας του εθελοντισμού.

Λίγα λόγια για το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τη δράση του

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» συμπλήρωσε 26 χρόνια και μέσα από το σύνολο των δράσεών του έχει στηρίξει περισσότερα από 1.700.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Το όνειρο του 10χρονου Ανδρέα έγινε πραγματικότητα και σήμερα ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχοντας αναγνωριστεί διεθνώς, με όραμα το χαμόγελο κάθε παιδιού, υλοποιεί πανελλαδικά, 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, ολοκληρωμένες, αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση συγκεκριμένων φαινομένων που απειλούν τα παιδιά. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν. Παιδιά κάθε μορφής Βίας, παιδιά θύματα Εξαφάνισης, παιδιά με προβλήματα Υγείας και παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση Φτώχειας έχουν βρει άμεσα λύση, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα.

No description available.

Η δράση του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Ηλεία

– Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στον Πύργο

Ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκίνησε τη δράση του στο Νομό Ηλείας και συγκεκριμένα στον Πύργο τον Σεπτέμβριο του 1997, με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των παιδιών στην ευρύτερη περιοχή. Ο Οργανισμός στεγάζεται σε κτίριο που έχει παραχωρηθεί από την Τράπεζα Eurobank και βρίσκεται στην οδό Αραχώβης 3, στον Πύργο. Στο εν λόγω κτίριο στεγάζονται:

• το Τμήμα Κοινωνικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης
• η Τράπεζα ειδών του Οργανισμού, όπου εκεί συγκεντρώνονται τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης από ιδιώτες, συλλόγους και εταιρίες τα οποία διατίθενται στις οικογένειες με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Στο κέντρο της πόλης, στην Κανάρη 3, βρίσκεται ακόμη ένας χώρος του Οργανισμού, όπου εκεί στεγάζονται:
• το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης
• οι Διοικητικές Υπηρεσίες
• το Τμήμα Εθελοντών
• το Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι (εκτός από μπομπονιέρες και προσκλητήρια για γάμους και βαπτίσεις παράγονται κατασκευές που διατίθενται στα παζάρια του Χαμόγελου).

– Το Σπίτι στην Κυλλήνη

Το Σπίτι στην Κυλλήνη αποτελεί δωρεά του αείμνηστου Γιάννη Φρεζάδου και της συζύγου του. Το Σπίτι άνοιξε την αγκαλιά του το 2007. Σήμερα στο Σπίτι μεγαλώνουν 18 παιδιά από 4 ετών έως 18 ετών. Δίπλα στα παιδιά βρίσκεται μία εξειδικευμένη ομάδα συνολικά 19 ατόμων.

– Το Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών στη Βροχίτσα

Το Σπίτι άνοιξε την αγκαλιά του το 2005 όπου αρχικά βρισκόταν στην πόλη του Πύργου και στη συνέχεια, το 2013, μεταφέρθηκε στη Βροχίτσα Ηλείας. Το οίκημα στη Βροχίτσα έχει παραχωρηθεί στον Οργανισμό από τον πρώην Δήμο Ιάρδανου, νυν Πύργου. Σήμερα στο Σπίτι μεγαλώνουν στο πλαίσιο του Προγράμματος Ημερήσιας Φροντίδας 17 παιδιά ηλικίας από 5 έως 16 ετών. Δίπλα στα παιδιά βρίσκεται μία εξειδικευμένη ομάδα συνολικά 6 ατόμων, η οποία απαρτίζεται από 2 παιδαγωγούς, 1 εκπαιδευτικό, 1 οδηγό, 1 ψυχολόγο και 1 κοινωνικό λειτουργό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος