FOLLOW US: facebook twitter

Γεώργιος Θ. Ντοάς: Τουταγχαμών

Ημερομηνία: 26-02-2021 | Συντάκτης:
Του Γεωργίου Θ. Ντοά, Δικηγόρου

Ο Αιγύπτιος Φαραώ Τουταγχαμών είχε γράψει στην πρόσοψη του ανακτόρου του τη φράση «ο λόγος  του Φαραώ γίνεται νόμος».

Στη χώρα μετά από δεκαεννέα μήνες εξουσίας, ο Νεο-Φαραώ έχει θεοποιήσει το ναρκισσισμό του, τον αυταρχισμό του και την αλαζονεία του, υπογράφοντας τα δρακόντεια για το λαό διατάγματά του, σφραγίζοντάς τα με την κλεμμένη βούλα του Τουταγχαμών.

Μετά όμως από δεκαεννέα μήνες εξουσίας, ο ηγεμονικός στρόβιλος παίρνει και σηκώνει έως το βάθος του ορίζοντα το καχεκτικό σώμα της χώρας.

Ο Νέο-Τουταγχαμών έχει ρίξει στο λαγούμι του τρόμου τους εξαθλιωμένους, τους απόκληρους, τους περιθωριοποιημένους, τους ανέργους, κλείνοντάς τους ερμητικά το στόμα με το μαντήλι της σιωπής.

Ο Νέο-Τουταγχαμών «σουβλίζει» τους μεσαίους, τους μικρομεσαίους, τους φτωχούς, με τη λόγχη της ανασφάλειας, του φόβου και της πείνας, για να μην αισθάνονται, να μη σκέφτονται, να μην αντιδρούν για τα σε βάρος τους τελούμενα εγκλήματα.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προεκλογικά για την ισονομία όλων, χωρίς διακρίσεις, προνόμια και εύνοιες.

Είναι όμως ο ίδιος που ακύρωσε την ισότητα όλων ενώπιον του νόμου, παραβιάζοντάς την πολλαπλά και απροκάλυπτα και μάλιστα μεσούσης της πανδημίας.

Είναι σε όλους γνωστές οι ποδηλατικές βόλτες του κυβερνήτη στην Πάρνηθα, το μέγα στην Ικαρία γεύμα προς τιμή του, με πλήθος συνδαιτυμόνων του, δεν του επιβλήθηκαν όμως οι ποινές, όπως θα συνέβαινε για κάθε πολίτη.

Είναι γνωστός ο καφέςμε την παρέα του στο Κολωνάκι, ενώ η Βόρειο-Ανατολική Αττική λύγιζε κάτω από το χιονιά, χωρίς ρεύμα και νερό.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προεκλογικά για την σοβαρότητά του κατά την άσκηση της εξουσίας.

Είναι όμως ο ίδιος που ως οιηματίας και επιδειξιομανής, «έλαμψε»  στα μάτια του λαού, ημίγυμνος κατά τον εμβολιασμό του, επαληθεύοντας την ιστορική ρήση «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προεκλογικά για τον απόλυτο σεβασμό του προς τους πολίτες.

Είναι όμως ο ίδιος που ανέχτηκε τον Άδωνι να λοιδορεί, να περιγελά και να ντροπιάζει τους βασανισμένους μικροεπιχειρηματίες, λέγοντάς τους «φέρτε μου τα κλειδιά στο Υπουργείο».

Ο πρωθυπουργός μετά από δεκαεννέα μήνες εξουσίας, ως ταύρος εν υαλοπωλείω δεν αφήνει τίποτα όρθιο από ό,τι έχει απομείνει στη χώρα.

Όμως, όπως αποκαλύφθηκε και χθες στη Βουλή , κάθε ημέρα φαίνεταιπιο κουρασμένος από την προηγούμενη, έως την πολιτική υπερκόπωσή του, που δεν θα αργήσει να έρθει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος